Cum. May 3rd, 2024

  • Hepsiburada’nın, zelzele bölgesinde kalıcı refahın tesisine katkı gayesiyle mart ayında başlattığı “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programının birinci 6 aylık sonuçlarına nazaran, bölgedeki KOBİ ve esnafın Hepsiburada üzerinden ticaret hacmi 1,9 Milyar TL oldu. Altı ayda bölgede 1700 yeni işletme Hepsiburada ile e-ticarete başladı.
  • Programla teşebbüsçü bayan ve bayan kooperatifleri için özel dayanaklar verilirken, 2980 teşebbüsçü bayan ile bayan kooperatifinin 6 ayda gerçekleşen ticaret hacmi 124 milyon TL’ye ulaştı. 
  • Program ile bölgedeki 10 bin’e yakın KOBİ ve esnaf Hepsiburada’nın teknoloji, ticaret, lojistik ve pazarlama imkânlarıyla desteklenirken, iki yıl içinde bölgeden tüm Türkiye’ye ve dünyaya toplam 10 milyar TL’lik satış hacmi yaratılması hedefleniyor. 

Hepsiburada, 6 Şubat 2023 ve sonrasında gerçekleşen sarsıntılardan etkilenen 11 vilayette sürdürülebilir, kalıcı refahın sağlanmasını desteklemek için hayata geçirdiği “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programının Mart-Eylül 2023 periyodunu kapsayan birinci 6 aylık sonuçlarını açıkladı. 

KOBİ, esnaf ve aile işletmelerinin, teşebbüsçü bayanların ve bayan kooperatiflerinin desteklenmesi; bölgenin e-ticaret ve lojistik kapasitesinin artırılması; istihdam artırıcı hizmet ve faaliyetlerin bölgeye kaydırılmasının yanı sıra çocuklara ve ailelere eğitim ve toplumsal dayanakları kapsayan programla bölgedeki faal satıcıların Hepsiburada üzerinden ulaştığı net ciro 1,9 milyar TL oldu. Program kapsamında bölgede faaliyet gösteren etkin satıcıların toplamı altı ay sonunda 15 bin’i, toplam eser satışı 4,7 milyon adedi, net sipariş sayısı ise 2,8 milyonu geçti. 

2017’den itibaren yürüttüğü “Girişimci Bayanlara Teknoloji Gücü Programı” ile binlerce bayan girişimciyi teknoloji gücüyle destekleyen Hepsiburada, sarsıntı bölgesinde faaliyet gösteren teşebbüsçü bayanlar ve bayan kooperatiflerine de dayanak vermeye devam ediyor. Zelzele bölgesinde faaliyet gösteren ve Hepsiburada platformu üzerinden satış yapan 2980 teşebbüsçü bayan ve bayan kooperatifleri sarsıntı felaketinin akabinde birinci 6 ayda gerçekleşen ticaret hacmi 124 milyon TL’ye ulaştı. 

E-ticaret İhtisas Merkezi Adana’da hizmete girerken, Hatay için çalışmalar başladı

Hepsiburada, bölgede e-ticaret ekosisteminin büyüyüp gelişmesi ve küçük işletmelerin ofis, stok, lojistik, pazarlama, müşteri hizmetleri ve eğitim gereksinimlerine karşılık vermesi gayesiyle ‘E-Ticaret İhtisas Merkezleri’ projesini de hayata geçirdi. 3 farklı kentte kurulacağı açıklanan E-Ticaret İhtisas Merkezleri’nin birincisi Temmuz ayında Adana’da açıldı. İkinci merkezin ise Hatay’da açılması üzere çalışmalara başlandı. 

Hepsiburada Adana’da açılan E-Ticaret İhtisas Merkezi’nde mevcut satıcıların yanında olmayı sürdürürken, bölgede e-ticarete yeni başlayacak satıcılar için de eğitimler ve programlar düzenleniyor. Bu doğrultuda bölgedeki e-ticaret ekosisteminin geliştirilmesi maksadıyla düzenlenen eğitimlerine 1000’den fazla satıcı katıldı.

Hepsiburada, sarsıntı bölgesinde hayata geçirdiği toplumsal sorumluluk çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Hepsiburada ,”Bir Gülüş Yeter” projesi kapsamında sarsıntı bölgesindeki çocuklar için gerçekleştirdiği etkinlikler ile bugüne kadar bölgedeki 3500’den fazla çocuğa ulaştı.

Hepsiburada’dan Sarsıntı Bölgesi satıcılarına dijital pazarlama desteği 

Hepsiburada “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programı kapsamında ayrıyeten bölgede faaliyet gösteren satıcıların satış gelirlerini üste çekebilmek için dijital pazarlama takviyesi de gerçekleştirdi. Bölgedeki satıcılar için sağlanan bu dayanağın operasyonu Hepsiburada takımı tarafından yürütülüyor.

Bu takviye ile birlikte sarsıntı bölgesindeki Hepsiburada satıcılarının eserleri internette reklam olarak kullanıcılara gösterilerek, bölgedeki satıcıların eserleri ön plana çıkarılıyor. Bu sayede satıcıların satışlarının artmasını sağlanıyor. Yapılan internet reklamları aracılığıyla zelzele bölgesinde faaliyet gösteren 552 satıcının sayfasına ek 635 bin trafik yönlendirme gerçekleştirilirken reklamlardan evvelki periyoda kıyasla sarsıntı bölgesinde trafik yönlendirilen satıcıların eser satış adedinde yüzde 28, siparişlerinde ise yüzde 27’lik yükseliş gözlemlenirken, satıcıların gelirlerinde ek 6,6 milyon TL’lik artış yaşandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen