Cum. May 3rd, 2024


Finansal hizmetlerden toplumsal bağlantılara, yüz yüze bağlantı kurmadan sanal ortamlarda irtibata geçmek ve iş yapmak artık yaşadığımız periyodun yeni normali olarak kabul ediliyor. Bu nedenle karşılıklı doğrulama ve tanıma süreçlerine yönelik talep süratle artarken “Uzaktan Müşteri Edinimi” ya da “Müşterini Tanı” (Know Your Customer – KYC) olarak tanınan teknolojik hizmet büyük bir kıymet kazandı. Artık ise sırada “İşini Tanı” (Know Your Business – KYB) hizmeti var. Terim işletmelerin çalıştıkları ya da çalışmayı planladıkları öteki işletmeleri tanımak için yapmaları gereken kimlik tespiti ve doğrulama süreçlerini söz ediyor. 

 

KYC’den Sonra Artık Sırada KYB Var

Türkiye’de KYC teknolojisi deyince birinci akla gelen isim olan Identify, Almanya’da edindigi 12 yillik deneyiminden yola cikarak şimdi de KYB teknolojisini finansal hizmetler kesiminin kullanıma sundu. KYB’nin işletmelerin kimliklerinin yasal olarak doğrulanma süreci olduğunu söyleyen Identify Türkiye Genel Müdürü Ulaş Arıcan, hükmî şahısların kimlik doğrulamalarının Identify üzere bu hizmeti veren kuruluşlarca yapılmasını düzenleyen maddelerin geçtiğimiz aylarda çıktığını hatırlatıyor. Arıcan, “Identify artık yalnızca şahısların değil uyumlu teknolojisi sayesinde hukuksal bireylerin de kimliklerini doğrulayabiliyor. KYB süreçleri işletmeler için kritik bir kıymete sahip zira finansal güvenliğin yanı sıra yasal zorunluluklara uyumlu olma ve operasyonel manada verimliliği artırma üzere çok değerli fonksiyonlara sahip. KYB bir işletmenin öteki işletmelerle olan doğrulama sürecindeki bir formül iken, KYC işletmenin öteki bireylerle olan doğrulama süreçlerinde kullanılıyor. İşte bu nedenle işletmeler KYC ile müşterilerini tanırken iş ortakları hakkında bilgileri ise KYB üzerinden edinebiliyorlar.” dedi. 

 

Gelecekte Tüm Bölümlerde Kullanılacak

KYB teknolojisini kullanan bir işletme, müşteri ilgilerinde yasal uyumluluk ve rekabet avantajıyla dalda öncü pozisyona yükseliyor. Identify, entegrasyon ve uyumluluk süreçlerinde işletmelere uçtan uca, tam donanımlı hizmet sağlıyor. Bu sürece dahil olan işletmeler riskleri en aza indirdikleri için kesimlerinde rekabet avantajı kazanıyorlar. 

 

Identify’ın başta finans, sigorta, kripto, e-ticaret dallarına yaygın hizmet verdiğini hatırlatan Arıcan, “Identify müşterilerine öncesinde yalnızca KYC hizmeti sunuyorduk. Artık yasal uyumluluklara bağlı olmak koşuluyla hem KYC hem de KYB hizmeti sunuyoruz. KYB yasal zorunluluklar nedeniyle hala yüklü olarak finansal kuruluşlarca kullanılıyor. Bilhassa kara para aklamanın önüne geçiyoruz. Gelecekte tüm dallarda ticari münasebetlerin inançlı bir biçimde yönetilebilmesi için yaygın olarak kullanılacağını öngörüyoruz. Üstün Ar-Ge gücümüz sayesinde her dala yönelik tahlil geliştirme hünerimiz var. Hizmet kalitemiz ve teknolojik üstünlüğümüzle büyük bir süratle büyümeye devam ediyoruz.” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen