Sal. Nis 30th, 2024

iFixit, yeni Apple Watch modellerinin yanı sıra tüm iPhone 15 modellerini de daha önce parçalarına ayırmıştı. Şimdi ise onarım şirketi, Apple’ın temel iPhone 15 modeline mikroskobik bir bakış sunuyor.

Evident Scientific’in DSX1000 mikroskobunu kullanan iFixit, yeni iPhone’daki birkaç ilginç değişikliğin altını çiziyor. İncelemesine görüntü sabitlemeyle başlayan şirket, iPhone 15 sensör hareket sabitleyicisinin çalışmasını gösteriyor. Kameranın, görüntüyü sabit tutmak amacıyla kamera sensörünü kaydırmak için dört elektromıknatıs kullandığı görülüyor. Ancak bu teknolojinin sabitleyebilme yeteneklerinin sınırları olduğu da belirtiliyor ve sensörü yalnızca iki eksende kaydırarak küçük sarsıntıları düzeltebildiği vurgulanıyor.

iFixit, yeni 48MP sensör hakkında, kamerada bulunan 48 milyon fotosit için bir yağmur benzetmesi yapıyor: “Yoğun yağış varsa, her kovanın iyi miktarda su toplaması ihtimali yüksektir. Fotografik olarak bu, her fotositin anlamlı görüntü verileri üretebildiği parlak bir ortama eşdeğerdir (…), ancak yağış hafifse (karanlık bir ortama eşdeğer), küçük kovalar sorun haline gelir: doğru bir şekilde ölçülmeye yetecek kadar su toplayamazlar. Kova seviyesini okuyan devre tahminlerde bulunmak zorunda kalıyor. Görüntü açısından bu, loş ortamlarda gürültülü, grenli bir fotoğraf anlamına geliyor.

Yayın daha sonra Apple’ın görüntüyü neden 12 MP görüntüler oluşturmak için birleştirdiğini açıklıyor: “Ya dört istasyon topladığı suyu bir kovaya dökse? Bu, suyun ölçülmesini kolaylaştıracaktır. Dört ayrı kova yerine birleştirilmiş bir kovanın su seviyesini okuyarak etkin kova sayısını 48 milyondan 12 milyona düşürürsünüz. Ama en azından okuma daha doğru olur.

Her ne kadar iFixit bu mikroskobik incelemede iPhone 15’e eğlenceli bir genel bakış sunsa da, şirket yine de Apple’ın cihazlarının onarılabilirliğini iyileştirmesi gerektiğini belirtiyor: “Apple’ın çift girişli tasarımla vurgulanan modülerlik çabası, zaten iyi olan temel üzerinde ileriye doğru atılmış olumlu bir adımdır. Bununla birlikte, parça eşleştirmenin zorluğu, tadilatçılara ve geri dönüşümcülere olduğu kadar sıradan tamircilere de zarar veren tamamen yapay bariyer hala büyük bir sorundur.

Bu nedenle iFixit telefona verdiği 4/10 onarılabilirlik puanını değiştirmiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen