Per. May 2nd, 2024

Apple’ın iPhone 15 cihazları bir ay önce satılmaya başlandı. Artık telefonların yeterince kullanılmasıyla beraber, bu yılın iPhone seçeneklerini değerlendirip, gerçekten bu heyecana değip değmediğini sormanın zamanı gelmiş gibi görünüyor. iPhone kullanıcıları, çeşitli sosyal medya platformlarında bu konuda düşüncelerini belirtmeye başladı.

Apple hayran hesabı AppleTrack, X aracılığıyla 260.000 takipçisine Apple’ın yeni en iyi iPhone’ları hakkındaki düşüncelerini sorarak bu soruya ışık tutmaya çalıştı. Belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, AppleTrack’in gönderisine en azından başlangıçta verilen yanıtların çoğu son derece olumluydu.

Kullanıcılar, iPhone 15 serisinin farklı üyelerini pek çok farklı açıdan överken sağlamlığından, uzun süreli dayanıklılığından, pil ömründen ve hafifliğinden bahsettiler. Telefonun daha önceki telefonlara göre pek çok farklı açıdan sunduğu avantajlar sıklıkla dile getirildi.

Standart iPhone 15’teki 48MP kamera, selefinin kullandığı 12MP sensöre göre de devasa bir yükseltmeyken, telefoto yakınlaştırma konusunda endişelenmiyorsanız, bu yeni ana kamera temel olarak Apple’ın standart ve Pro iPhone’ları arasındaki fotoğraf boşluğunu kapatıyor.

Eleştirel yanıtlar da var

Ancak AppleTrack’in gönderisine verilen bazı yanıtlar daha eleştireldi. Bir X kullanıcısı “Hayır, bu abartılmaya değmez” diye yazıyor ve devam ediyor: “Kendisinden önceki tüm iPhone’lardan daha kolay bozuluyor, 14’te elinizde daha iyi, daha canlı bir his vardı ve iPhone 15 çok fazla ısınıyor, bu da kalıcı hasara neden oluyor.

Başka bir kullanıcı ise, önceki iPhone nesillerine göre daha hafif olması ve Dinamik Ada haricinde değişiklik yapılmamasından yakınıyor.

Bu eleştirilerin doğru olmadığını söyleyemeyiz. iPhone 15 Pro ve Pro Max, artık düzeltilmiş olsa da, lansman sırasında ciddi aşırı ısınma sorunları yaşıyordu ve her iki telefona da titanyum kenarlar eklenmesine rağmen, iPhone 15 Pro düşme testleri, iPhone 14 Pro kadar dayanıklı olmadığını gösterdi.

Bazı kullanıcılar ise Eylem düğmesine yönelik eleştirilerini veya bunu önemsemediklerini dile getirdiler. Ancak, hem Apple hem de üçüncü taraf uygulama geliştiricilerinin önümüzdeki aylarda bu özelliğin potansiyelinden yararlanacağı düşünülürse kullanımının artacağı tahmin edilebilir.

Her zamanki gibi genel fikir birliği, Apple’ın yeni iPhone yükseltmelerinin etkileyici, memnuniyetle karşılanan ve kullanışlı olduğu ancak sayıca çok az olduğu yönünde.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen