Pts. May 6th, 2024

Microsoft’un Windows Phone işletim sistemi yıllardır desteklenmiyor. Ancak mobil işletim sistemini içeren ilginç bir hile, insanların YouTube’daki videoları reklamsız olarak görüntülemesine yardımcı olabilir.

Google’ın, Ağustos ayında YouTube’un web sitesindeki videoları görüntülemek için reklam engelleyicileri kullanan kişilere karşı daha agresif bir tutum aldığına dair haberler ortaya çıkmıştı. İnsanlara sitedeki reklamları izlemeleri veya YouTube Premium aboneliği için ödeme yapmaları gerektiğini bildiren bir uyarı kutusunun sıklıkla gösterilmesinin yanı sıra, kutunun sağ üst köşesine sitede bir reklamın yayınlanmaya başlamasına ne kadar zaman kaldığını gösteren bir geri sayım sayacı yerleştirildi.

Windows Central tarafından bildirildiği üzere, “Endermanch” olarak bilinen bir X kullanıcısı, birkaç gün önce YouTube’un sitesindeki reklam engelleyici uyarısını aşmak için olası bir çözüm sunan bir not yayınladı. Bu çözüm, Chrome için bir kullanıcı aracısı değiştirici uzantısının indirilmesini içeriyor. Çok sayıda üçüncü taraf değiştirici bulunuyor ve hatta Chrome mağazasında Google’ın bile bir değiştiricisi yer alıyor.

Uzantıyı indirip Chrome tarayıcınıza yükledikten sonra kullanıcılar, Chrome’daki kullanıcı aracısını Windows Phone’a geçirebiliyor. Temel olarak bu yöntem, YouTube sitesine göz attığınızda web tarayıcınızın Windows Phone’da olduğunu söyler. Bilinmeyen bir nedenden dolayı YouTube sitesi, Windows Phone’da videoları izlerken bir istisna içeriyor ve bu nedenle bu reklam engelleyici uyarısını göstermiyor.

Muhtemelen Google, Windows Phone’un neredeyse ölü bir işletim sistemi olması nedeniyle, YouTube reklam engelleyicisini bu işletim sistemi için yapılandırmasına gerek olmadığını düşünmüş olabilir. Elbette, artık bu kullanıcı aracısı uzantısı hilesi yayınlandığı ve kullanıldığı için, Google bu açığı oldukça hızlı bir şekilde kapatmasını bekleyebiliriz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen