Paz. Nis 28th, 2024


İstanbul’da 65 yaş ve üstü yolcular toplu taşımayı fiyatsız kullanmaya devam edecek. İBB, üç yıl evvel hayata geçirdiği Özel Nakliyat İşletim Sistemi (ÖTİS) ile yolcuların maliyetini karşılamaya devam edecek. Halk otobüslerince, fiyatsız taşınma imtiyazına sahip yolcular için mevcut ya da ileride alınacak kararlar İstanbul’da uygulanmayacak. 65 yaş üstü İstanbullular diledikleri gün ve saatte İBB’nin işlettiği toplu taşıma araçlarını kullanabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun ulaşım vizyonu doğrultusunda 3 yıl evvel Özel Nakliyecilik İşletim Sistemi’ni (ÖTİS) uygulamaya konuldu. Sistem sayesinde, 65 yaş ve üstü İstanbulluların fiyatsız ulaşımı nedeniyle oluşan mali kayıplar İBB tarafından sübvanse edildi. Oluşan fark İETT bünyesinde hizmet veren özel halk otobüslerine ödeniyor ve toplu ulaşımın mali yük esnafça değil, İBB tarafından karşılanıyor.                                                                                                                                                                                                  

ALINAN KARAR İSTANBUL’DA UYGULANMIYOR

ÖTİS ile yolcu maliyetleri İBB tarafından karşılanırken yolculara ve halk otobüsü işletmecilerine mağduriyet yaşatılmıyor. İBB’nin maliyet sorumluluğunu üstlenmesi sebebiyle 4736 Sayılı Yasa Kapsamında fiyatsız taşınma imtiyazına sahip yolcu gurupları, öbür tüm vilayetlerde faaliyet gösteren halk otobüslerinin aldığı karardan etkilenmiyor. Halk otobüslerince fiyatsız taşımaya karşı alınan yahut ileride alınacak kararlar İstanbul’da uygulanmıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen