Per. May 2nd, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılı yatırım programı kapsamında, İzmit ilçesinde altyapı çalışmalarına devam ediyor. Yapılan çalışmalarla kesintisiz içme suyu için yeni içme suyu sınırları, ani yağışlarda yaşanabilecek aksiliklerin önüne geçebilmek için yeni yağmur suyu sınırları ve atık suların toplanması için ise yeni kanalizasyon çizgileri inşa ediyor.

YENİ ALTYAPI HATLARI
Ulaşılabilir, erişilebilir, denetim edilebilir ve müdahale edilebilir anlayışla yapılandırdığı hizmet ağıyla faal bir kurum kimliği ortaya koyan Kocaeli Su ve Kanalizasyon Yönetimi (İSU) Genel Müdürlüğü, ilçe ilçe planlanan yatırım çalışmalarını tüm süratiyle sürdürüyor. Kent merkezlerinin yanında kırsal mahallelerde de çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren İSU, bu kapsamda Bulduk, Sekbanlı, Bayraktar ve Yeşilova Mahalleleri’nde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çizgileri yenileme çalışmalarına başladı.

4 MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMASI
Devam eden çalışmalar kapsamında; İzmit Bulduk Mahallesi’nde 436 metre uzunluğunda yeni içme suyu şebeke sınırı, üniversite deposundan TOKİ Sekbanlı Mahallesi’ne 530 metre uzunluğunda yeni içme suyu branşman sınırı, inşa ediliyor. Yeşilova Mahallesi’nde 1200 mm çapındaki dev borularla 350 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu sınırları ile 300 mm beton borular ile 450 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon sınırları yapılıyor. Çalışmalar kapsamında ayrıyeten Bayraktar Mahallesi Hara Sokak’ta 702 metre uzunluğunda yeni içme suyu çizgisi imalat çalışmaları gerçekleştirilecek.

KALİTELİ VE SAĞLIKLI ALTYAPI
İzmit ilçesine bağlı yapılacak çalışmalar kapsamında toplamda; 1668 metre uzunluğunda yeni içme suyu, 350 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu ve 420 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon çizgisi imalat çalışması gerçekleştirilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla ile birlikte bölge halkı daha kaliteli ve sağlıklı altyapıya kavuşacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen