Per. May 2nd, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi, hamilelik periyodundan başlayarak doğum sonrasındaki süreçte anneye takviye veren İzmir95 projesi kapsamında yaklaşık 1500 anne adayına ‘Gebe Beslenme Paketi’ dağıttı. Sağlıklı besine erişimin zorlaştığı bu günlerde annelere kendini daha inançta hissettiren proje 30 ilçede uygulanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir95 projesiyle anne adaylarını sağlıklı besin paketiyle buluşturuyor, 0-3 yaş ortası bebeklerin sağlıklı gelişimini destekliyor. “İyi bir başlangıç her çocuğun hakkı” fikrinden yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında yaklaşık 1500 anne adayına ‘Gebe Beslenme Paketi’ dağıttı.

Her yeni doğan çocuk geleceğimiz

Bebeğin en süratli gelişim gösterdiği, ömür uzunluğu kullanacağı temel marifetleri kazandığı bu çok özel devirde ebeveynleri yalnız bırakmadıklarını tabir eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Projeler Daire Lideri Anıl Kaçar, “Sağlıklı besine erişimin zorlaştığı bu günlerde İzmir’de yaşayan tüm hamileleri kapsayacak formda bebekler şimdi doğmadan hem anneyi hem de bebeği Hamile Beslenme Paketi ile desteklemekteyiz. Gebeliğin 16. haftasından itibaren bulgur, zeytin, zeytinyağı, kuru üzüm üzere gebelikte muhtaçlık duyulan besinlerden oluşan paketi annelere ulaştırıyoruz. Bugüne kadar bin 372 anneye Hamile Beslenme Paketini ulaştırdık. Bizler yalnızca paket dağıtmıyor,  İzmir95 projesini ailelerle buluşturarak onların kendilerini daha da inançta hissetmelerini sağlıyoruz. Bizler her yeni doğan çocuğun geleceğimiz olduğunu biliyor ve çalışmalarımızı bu istikamette sürdürüyoruz” dedi.

İzmir95 Projesi nedir?

Dünya Sıhhat Örgütü bilgilerine nazaran, 3 yaşındaki sağlıklı bir çocuğun uzunluğunun 95 cm olması gerekiyor. 0-3 yaş ortası çocuklara yönelik olarak geliştirilen programın ismi bu nedenle İzmir95 olarak belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Projeler Daire Başkanlığı İzmir95 Erken Çocukluk Ünitesi, annelerle gebeliklerinde buluşuyor ve bebek 36 aylık olana kadar gelişimini yakından takip ediyor. Bu süreç içinde 0-12 Ay ortasında Konut Ziyareti Temelli Ebeveyn Rehberliği Programını, 13-36 Ay ortasında Merkez Temelli Ebeveyn Rehberliği Programını uyguluyor, ayrıyeten bütün süreç boyunca Temel Bildiriler Kampanyaları, Atölyeler ve Seminerler ile ebeveynlerin yanında oluyor. Aileler toplumsal yardımlardan spor faaliyetlerine kadar Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hizmet ve projeleriyle buluşturuluyor. 0-3 yaş periyodundaki bebekleri ve ebeveynlerini kapsayacak halde uykudan beslenmeye kadar her hususta seminerler de düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, kentin 30 ilçesinde atölye çalışmaları ve ebeveyn rehberliği programları da yürütüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen