Paz. Nis 28th, 2024


İzmirli atletler Körfez’in keyfini sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Yaşayan Körfez yatırımları sürat kesmeden devam ederken, çalışmaların sonuçları İzmirlilerin günlük ömrüne da yansıdı. İç Körfez’de su sporu aktiflikleri düzenleyen “SUP İzmir” takımı, artık gönül rahatlığıyla Körfez’in tadını çıkardıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzülebilir Körfez amacı doğrultusunda yatırımlarını sürdürüyor. Körfez’e yapılan 11 milyar liralık yatırımın tesirleri gün geçtikçe hissedilir hale geliyor. Kokuya bağlı şikâyetlerin yüzde 90 azalması ve yapılan ölçümlerde iç Körfez’in su kalitesinin olumlu not almasının akabinde, su sporları ile uğraşan İzmirliler geçen seneye kıyasla körfezde değerli ölçüde düzgünleşme gözlemlediklerini tabir ediyor.

“Narlıdere’deki öğrencilerimiz idman sonrası yüzüyor”

“SUP İzmir” isimli su sporları takımının antrenörü Ali Bahçeci, 2012 yılından bu yana su sporlarıyla ilgilendiğini ve geçmiş yıllarda Körfez’in su sporları için çok elverişli olmadığını belirtti. Son bir yılda Körfez’de kayda bedel bir düzgünleşme olduğunu lisana getiren Bahçeci, “Özellikle Karşıyaka ve İnciraltı bölgesini yakından takip ediyorum. Belediyenin ölçümleri yanında arkadaşlarımızın yaptırdığı ölçümlerde de Narlıdere bölgesine kadar suyun temizlendiğini görüyoruz. Hatta Narlıdere’deki öğrencilerimiz idman sonrası yüzüyor” diye konuştu. Körfez’e karşı yıllar içinde oluşan önyargının kırılması gerektiğini belirten Bahçeci, “Yurtdışındaki yarış ve tertiplerde Körfez’in şimdiki halinden çok daha makus durumdaki sularda kürek çektiğimiz oldu. Bizimle birlikte kürek çekerek, körfezin temizlenip temizlenmediğine kendiniz karar verebilirsiniz. Herkesi bekliyoruz” dedi.

Bir yıldır SUP İzmir’in Bostanlı’daki aktifliklerine katılan Selvin Türkiş ise, “Geçen sene denizin tabanı dahi gözükmüyordu. Bu sene, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu paklık faaliyetinin sonuçlarını görebiliyoruz. Denizin tabanını görüyorum hatta bazen balıkların fotoğraflarını çekebiliyoruz.” dedi. SUP İzmir takımından Nigar Gülcü ise geçmişte Körfez’deki kirlilik sebebiyle kaygı duyduğunu belirterek “Büyükşehir’in yaptığı çalışmalar gözle görülür vaziyette. İnsan denizin paklığını görünce atlayıp yüzmek istiyor” dedi.

Körfez’de yüzme amacına sayılı adımlar kaldı

İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir Körfezi’ne can suyu olacak yatırımları için 11 milyar liralık bütçe ayırdı. Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi kapsamında dört yılda 260 kilometre yağmur suyu sınırı imalatı yapıldı, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artıracak 4. Faz inşaatı başladı. İZSU’nun periyodik taban tarama ve dere paklık çalışmalarıyla Körfez’de koku probleminde sona yaklaşılırken, Körfez’in yüzmeye uygunluk durumu da “iyi” düzeyine kadar yükseldi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen