Çar. May 1st, 2024


İznik Belediyesi’nin hayata geçirdiği Veteriner Sıhhat Hizmetleri ve Rehabilitasyon Merkezinde Sokak hayvanlarına tam teşekküllü hizmet veriliyor.

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yaralı, hasta yahut tehlike arz eden hayvanların rehabilitasyonu, tedavi edilmesi, tedavi sürecinin takibi, sahiplendirme ve tekrar tabiata salınması üzere hizmetler veriliyor.

İznik Belediyesi Veteriner Sıhhat Hizmetleri ve Rehabilitasyon Merkezi, çağdaş tesisi, veteriner doktor ve teknik takımıyla röntgen, ameliyathane, kan analizi, yemleme ve barınma bölgelerinden oluşuyor. Ayrıyeten hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlar buradan sahiplenme yapabiliyor.

Tam teşekküllü hizmet veren merkez hakkında konuşan İznik Belediye Lideri Kağan Mehmet Usta “İlçemizde bu türlü bir merkez yıllardır büyük bir eksiklikti. Vazifeye geldiğimiz birinci günden itibaren çalışmalarına başladığımız rehabilitasyon merkezimizi en ince detaylarına kadar planladık. Tam teşekküllü bir merkezde olması gereken teknik ekipman, veteriner tabip ve teknik çalışanımızı buraya sağladık. Sokaktaki her bir hayvanımıza Hayvanların hayatlarına dokunabilmenin bunu yapabilmenin memnunluğunu bizlerde yaşıyoruz. Tedavi edilen hayvanları büsbütün güzelleşinceye kadar merkezimizde konuk ediyor akabinde ya doğal ortamlarına bırakıyor ya da sahiplendiriyoruz. İşçilerimiz taşınabilir araçlarımızla sokaklarda kısırlaştırma yaşına gelmiş hayvanlarımızı alıp merkeze getirerek işaretlemesini yapıp çip takıyor. Daha sonra kuduz aşısı, iç ve dış parazit tedavileri yapılarak buradaki bakımı bittikten sonra geldiği bölgeye geri götürülüyor” diye konuştu. Lider Usta, hayvan sahiplenmenin önemli bir sorumluluk gerektiğine de işaret ederek, hayvan severlerden bu hususa hassasiyet göstermelerini istedi.

İznik Belediyesi Veteriner Sıhhat Hizmetleri ve Rehabilitasyon Merkezi 1 Veteriner Tabip, 4 işçi ve 1 idari işçi ile hizmet veriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen