Cum. May 3rd, 2024


Mersin Yenişehir Belediyesinin Almanya’daki kardeş belediyesi Neustadt an der Weinstrasse Belediye Lideri Marc Weigel, Yenişehir’i ziyaret etti. Alman mevkidaşı Weigel’ı Yenişehir’de ağırlayan Lider Abdullah Özyiğit, “ İki kentin 25 yılla dayanan bir kardeşlik bağı var. Sarsıntı sürecinde Neustadt halkının çok değerli dayanağını gördük ve bu bizi çok memnun etti. Dayanışma içinde olmaya, her alanda kardeşliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Almanya’nın Neustadt an der Weinstrasse Belediye Lideri Marc Weigel, Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit’in daveti üzerine Mersin’e geldi. İki gün boyunca Mersin’de kalan ve Yenişehir Belediyesi mesken sahipliğinde düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası yarışlarını da izleme fırsatı yakalayan Marc Weigel, Yenişehir Belediyesinin spor, sanat ve eğitim merkezlerini de gezdi. Lider Abdullah Özyiğit, Weigel’a Yenişehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri örnek çalışmaları yerinde anlattı.

Marc Weigel, “İnsanlar birbirine yakınlaştıkça ülkeler de birbirine yakınlaşır”

Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit ve Yenişehir halkına misafirperverliklerinden ötürü teşekkür eden Neustadt an der Weinstrasse Belediye Lideri Marc Weigel, “İki kentte yaşan insanların birbirini daha yakından tanımaları açısından önümüzdeki süreçte etkinlikler ve projeler yapabiliriz. Okullararası değişim projeleri, atletler ve sanatkarların iki kentte yaşayan beşerlerle bir ortaya gelmesi olabilir. Beşerler birbirini tanıdıkça dostluk artar. Yenişehir’de ve Neustadt’ta yaşayan insanların ortasındaki bağı geliştirmek istiyoruz. Beşerler birbirine yakınlaştıkça ülkeler de birbirine yakınlaşır.” dedi.  Yenişehir Belediyesinin konut sahipliğinde gerçekleşen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası hakkında da  konuşan Marc Weigel, “Profesyonelce yapılmış bir hazırlık olduğunu gördük. Mersin’e Avrupa’nın çabucak hemen her ülkesinden atletlerin gelmiş olması çok etkileyici. Bu atletleri burada konuk etmek ve bu türlü büyük tertibi düzenlemek çok büyük bir iş. Sayın Lideri ve Yenişehir’i tebrik ediyorum. ” sözlerini kullandı.

Hem kentimizi tanıttık hem de iki belediye olarak birlikte neler yapabileceğini değerlendirdik

Neustadt an der Weinstrasse Belediye Lideri Marc Weigel’ın ziyaretinden ötürü mutlu olduklarını söyleyen Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit ise şunları söyledi: “Kıymetli dostum Marc Weigel’ın ziyaretini çok değerli buluyorum. İki belediyemiz 1998 yılında kardeşlik protokolünüz imzalamış. 6 Şubat’ta yaşadığımız yıkıcı sarsıntıların akabinde Neustadt Belediyesi öncülüğünde Almanya’da bir kermes kuruldu ve orada satılan eserlerin geliri depremzede yurttaşlarımıza bağışlandı. Tam da bir kardeşlik, dostluk örneği sergilendi. Buradan tüm Neustadt halkına gösterdikleri dayanışmadan ötürü tekrardan şükranlarımı sunuyorum. Geçtiğimiz yıl ben de Yenişehirli bir mahallî sanatçımızla birlikte bir şenlik kapsamında Neustadt’ı ziyaret etmiştim. Artık de sayın Weigel’ı ağırladık, hem kentimizi tanıttık hem de iki belediye olarak birlikte neler yapabileceğini değerlendirdik. 2021 yılında bir iş birliği protokülü imzalamıştık ve Yenişehir’den iki gencimiz Neustadt’a eğitim almak için gitmişti. Bu bağlantılarımızı geliştirmek için görüş alışverişinde bulunduk. Yenişehir’e geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen