Çar. May 1st, 2024


Kemer Belediyesi engelli bireylerin gelişimleri ve toplumsal hayata daha fazla ahenk sağlamaları için haftada bir gün çeşitli aktivelerle vakit geçirmelerini sağlıyor.

Kemer Belediyesi engelli bireylere spor ve çeşitli aktiviteler yaptırıp, toplumsal hayata daha fazla adapte olmalarının sağlanmasını hedefliyor. Haftanın bir günü Kemer Belediyesi Çamyuva Mahallesi Hizmet binasına fiyatsız olarak servislerle taşınan engelli bireyler, Kemer Belediyesi Psikoloğu Sevilay Bozkaya eşliğinde psikososyal ve his çalışmaları yapıyor.

Kemer Belediyesi Sıhhat İşleri işçisi İkram Günay da engelli bireylere spor yaptırıp çeşitli aktivelerle eğlenmelerini sağlıyor. Engelli bireylere yönelik yapılan aktiflik hakkında bilgiler veren Kemer Belediyesi Sıhhat İşleri Müdürü Özden Sayındaş, Kemer Belediyesi olarak engelli bireylerin her vakit yanlarında olduklarını söyledi.

Sayındaş, haftanın bir günü engelli bireyleri meskenlerinden alarak Kemer Belediyesi Çamyuva Mahallesi Hizmet Binasına getirdiklerini söz ederek, “Engelli bireylere her vakit kıymet verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu çocuklarımızın hayata daha fazla entegre olmaları için çalışıyoruz. Çeşitli aktiviteler, spor, psikolog eşliğinde şahsî marifetlerini geliştirmeye yönelik oyunlar ve duyu çalışmaları yapıyoruz. ‘Engelli olmak kusur değildir.’ Rastgele bir gün de değil her vakit yanlarındayız.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen