Pts. May 6th, 2024


KIZILAY’IN GAZZE’DEKİ AŞEVİ TEKRAR YEMEK ÇIKARMAYA BAŞLADI

 

Gazze’de bulunan Kızılay aşevi, İsrail’in hücumlarında aldığı hasarın akabinde kısmen onarılarak yine sıcak yemek çıkarmaya başladı. Kızılay, Gazze’deki aşevinden her gün 500 ailelik sıcak yemek çıkartıyor. 

 

Kaynakların tükenme noktasına geldiği Gazze’de Türk Kızılay, yardım çalışmalarına yereldeki çalışanları ve gönüllüleriyle devam ediyor. Gazze içerisinden temin edilen besin materyallerini Filistin Kızılayı iş birliğiyle İsrail ataklarının mağdur ettiği Gazze halkına ulaştıran Türk Kızılay, çatışmaların artmasıyla hizmet veremez hale gelen mevcut aşevini de tekrar faaliyete geçirdi. Türk Kızılay’ın Gazze içindeki aşeviyle her gün 500 aile için sıcak yemek dayanağı veriliyor.

 

Gazze içindeki mahallî çalışanıyla savaş mağduru sivillere besin dayanağı veren Türk Kızılay, yardımların Mısır’ın Refah Hudut Kapısından geçişi için de temaslarına devam ediyor. Türkiye’den gönderilecek uçaklarla bölgeye acil sıhhat materyali ve jeneratör takviyesi de sağlayacak olan Türk Kızılay, Gazze içindeki sivillerin artan muhtaçlığını hem Mısır’a ulaştırdığı insani yardım gereçleriyle hem de bölgeden temin edeceği materyallerle karşılayacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen