Çar. May 1st, 2024


Türkiye’nin En Büyük Özel Hayvan Hastanesi: VetAmerikan

 

KOÇ HEALTHCARE, HAYVAN SAĞLIĞINDA 

ÖNEMLİ BİR YATIRIMA İMZA ATTI! 

 

Amerikan Hastanesi, Bodrum Amerikan Hastanesi, Amerikan Tıp Merkezi ve Koç Üniversitesi Hastanesi’ni çatısı altında toplayan Koç Healthcare (Vehbi Koç Vakfı Sıhhat Kuruluşları), sıhhate farklı bakış açısı getiren yeni bir yatırıma imza atıyor. Hayvan sıhhatini merkezine alan ve Türkiye’de bir sıhhat kuruluşu çatısı altında birinci sefer hizmet verecek olan VetAmerikan Hayvan Hastanesi’ni hayata geçiren Koç Healthcare, çağdaş teknolojisi ve yaklaşımıyla veteriner sıhhat hizmetleri alanına da öncülük etmeyi hedefliyor. 

 

Sağlıkta yenilikçi yaklaşımıyla en şimdiki teknolojileri bir ortaya getiren Koç Healthcare (Vehbi Koç Vakfı Sıhhat Kuruluşları), bilgi, birikim ve deneyimini hayvan sıhhati alanına da taşıyarak VetAmerikan Hayvan Hastanesi’ni hayata geçirdi. VetAmerikan Hayvan Hastanesi’nin açılış merasimine, Koç Holding A.Ş. Gurur Lideri ve İdare Konseyi Üyesi Rahmi M. Koç, Koç Holding İdare Şurası Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Koç Healthcare (Vehbi Koç Vakfı Sıhhat Kuruluşları) CEO’su Dr. Erhan Bulutcu’nun yanı sıra, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten, Kağıthane Belediye Lideri Mevlüt Öztekin ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın katıldı. Türkiye’de bir sıhhat kuruluşu çatısı altında birinci kere hizmet verecek olan VetAmerikan, alanında uzman geniş veteriner tabip takımıyla çalışmalarını yürütecek. 7.500 metrekare kapalı alan ile 8 kattan oluşan ve Avrupa’nın en büyük özel hayvan hastanelerinden biri olan VetAmerikan, modern teknolojisi ve yaklaşımıyla da veteriner sıhhat hizmetlerinde Türkiye’nin en büyük özel hayvan hastanesi olarak öncülük yapmayı hedefliyor. 

 

VetAmerikan Hayvan Hastanesi’nde 2’si acil 15 muayene odası, 2 görüntüleme odası, 1 görüntüleme merkezi, 4 ameliyathane, 4 enfeksiyon alanı, 2 poliklinik alanı ve 1 diyaliz odası bulunuyor. Ayrıyeten, 109 adet ICU kabini olmak üzere, 470 yatak kapasitesi, radyoterapi (LİNAK), MR, bilgisayarlı tomografi, skopi, dijital röntgen, can dostlarımız için tasarlanmış ESWL (taş kırma), endoskopi, artroskopi, PCR üzere aygıt ve imkanlar yer alıyor. Türkiye’de birinci defa LİNAK teknolojisiyle tüm Türkiye ve Avrupa ülkelerine radyoterapi hizmeti sunacak olan VetAmerikan, özellikle pandemi devrinde öne çıkan PCR teknolojisi sayesinde viral ve bakteriyel hastalıkların teşhisinde sıfır kusur hissesi sağlıyor. Kedi ve köpekler için büsbütün farklı ve onların fizyolojik özelliklerine nazaran tasarlanmış olan hastanede egzotik hayvan çeşitlerine de hizmet verecek olan VetAmerikan, hava yollu bulaşma riski olan enfeksiyöz hastalıklara spesifik olarak ayrılmış tedavi alanlarıyla da dikkat çekiyor. Köpek ve kedi cinsleri için sıhhat hizmetini üstlenen VetAmerikan’da, hayvan dostlarımız için fizyoterapi, işlevsel tıp, homeopati üzere hizmetler veriliyor. Bu geniş medikal hizmet yelpazesine ek olarak, hayvan dostlarımızın konfor ve memnunlukları için hastane içerisinde Pet Shop ile kedi ve köpek dostlarımız için kuaför hizmeti de yer alıyor.

 

Dr. Erhan Bulutcu: “Sağlığa yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyoruz”

Kaliteli sıhhat hizmetinin tüm canlılara erişilebilir olması gerektiğini söyleyen Koç Healthcare (Vehbi Koç Vakfı Sıhhat Kuruluşları) CEO’su Dr. Erhan Bulutcu sözlerine şöyle devam etti: “Yenilikçi yaklaşımla en aktüel teknolojileri bir ortaya getiren ve memleketler arası standartlarda sıhhat hizmeti sunan Koç Healthcare (VKV Sıhhat Kuruluşları) olarak, artık de veteriner sıhhat hizmetleri alanına öncülük ediyor ve Türkiye’de bir birincisi hayata geçiriyoruz. Veteriner dünyasının beşeri olarak isimlendirdiği insan sıhhati ile artık günümüzde ailemizin bir bireyi olan hayvanlarımızın sıhhatini tıpkı sıhhat tertibi altında topluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına girerken canlıya hürmet farkındalığı yaratmak istiyoruz. Veterinerlik dünyasına insan sıhhatinde olduğu üzere kurumsal bakış açısı kazandırmayı amaçlıyoruz. Veteriner tabiplerimiz dahil hizmet veren herkesin vazife ve sorumluluklarının muhakkak olduğu, sonuçlarının hastayla paylaşıldığı, kendini sorgulayan ve kalite standartlarıyla geliştiren kurumsal bir tertip. Bu hususla ilgili bilgi teknolojilerine önemli altyapı yatırımı yaptık. Herkes cep telefonlarındaki aplikasyon ile teşhis ve tedavilerini, ameliyat notlarını, taburcu özetini ve tıbbi imgelerini anında görüp istedikleriyle paylaşıp ikinci görüş alabilecekler. Yani çağımıza uygun şeffaf bir sistem. VetAmerikan Hastanesi insan sıhhatinde uyguladığı çağdaş teknolojileri hayvan sıhhatinde da hayata geçiriyor. Örnek vermek gerekirse; Radyoterapi hizmeti veren Türkiye’nin birinci, Avrupa’nın 7. ülkesi olacağız. Hastanelerimizin tüm teknik altyapısını ve iş akışlarını Amerikan ve milletlerarası evcil hayvanlar birliğinin hastaneler standartlarına nazaran dizayn ettik. Ülkemizdeki birinci akredite olan birinci hastane olacağız. Veteriner tabip takımımız, hususlarındaki başkan, akademik kökenli veteriner doktorlarımız ile uzmanlık ya da doktora yapmış akademik ruhlu ve heyecanlı genç takım önderlerinden oluşmaktadır. Her branşta tam vakitli doktorumuz bulunmaktadır. Bugün Avrupa’nın sayılı eğitim merkezlerinden biri olan ileri seviye eğitim merkezimizde (RMK AİMES), ülkemizin veteriner akademisyenleriyle ve milletlerarası başkanlarla hayvan sağlığındaki yeni uygulama ve eğitimleri hayata geçirerek eğitim konusunda da veterinerlik dünyasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu sayede hayvanseverlere ve hayvan dostlarımıza vereceğimiz sıhhat hizmetinin kalitesini her geçen gün artırarak, hayvan sıhhati alanında birinci akla gelen marka olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen