Cum. May 3rd, 2024


Konak Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümünü kentin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerle kutlayacak. “Sonsuza Kadar Cumhuriyet, Sonsuza Kadar Atatürk” temasıyla hazırlanan 100. yıl kutlama ekinlikleri söyleşi, stant, konser ve şovlarla bayram coşkusunu tüm kente yayacak.

17 Ekim’de Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki “Küçük Kız ve Cumhuriyet” isimli çocuk tiyatrosuyla başlayan etkinlikler, 24 Ekim’de Ulusal Kütüphane’de düzenlenecek “Cumhuriyet İhtilalleri ve Kazanımları” söyleşisiyle devam edecek. İzmir Ulusal Kütüphane Vakfı Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ’un yöneteceği söyleşide Tarihçi Muharrir Doç. Dr. M. Emin Elmacı konuşacak. “Küçük Kız ve Cumhuriyet” çocuk tiyatrosu, 24 Ekim’de Beştepeler Toplumsal Tesisleri’nde tekrar sahnelenecek. Kutlamalar kapsamına, “Kuvayi Ulusala Destanı” isimli tiyatro oyunu Selahattin Akçiçek Şov Merkezi’nde 25 Ekim’de sahnelenirken, 26 Ekim günü “Kadınlar Cumhuriyet İçin Buluşuyor” isimli step, aerobik dans gösterisi Güzelyalı Denizatı Parkı’nda yapılacak.

 

Engelsiz Vals

26 Ekim’de Dominik Caddesi de manalı bir aktifliğe konut sahipliği yapacak. Cumhuriyet dinletisi ile Konak Belediyesi’nin zihinsel engelli çocukların gelişimine takviye olmak için kurduğu Manisiz Ömür Köyü’nden öğrencilerin Manisiz Vals gösterisi, Cumhuriyet coşkusunu Dominik’ten tüm Konak’a yayacak. 26 Ekim’de Ali Çetinkaya Bulvarı ise “İzmir Aşkına” gösterisine sahne olacak. 

Konak Belediyesi Cumhuriyet’in 100. yaşı onuruna 27 Ekim’de Bayan Müzesi’nde “Atatürk’ün İzinde Çağdaş Türk Kadınları” standını açacak. Araştırmacı Muharrir İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın “Düşten Fikre Vakitsiz Kadınlar” isimli teatral gösterisi de 27 Ekim’de Selahattin Akçiçek Şov Merkezi’nde düzenlenecek. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde kurulan 100. Yıl Fikir Duvarı ise 25-27 Ekim tarihleri ortasında görülebilecek. 30 Ekim’de Güzelyalı Parkı’nda düzenlenecek “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Konseri” de İzmirlilere 100. yıl heyecanıyla dolu mükemmel bir gece yaşatacak. Konserde Konak Belediyesi Tanınan Müzik Korosu, Şef Ferda Yılmaz idaresinde dinleyicileriyle buluşacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen