Çar. May 1st, 2024


Yeryüzündeki cennet Çeşme’nin dünyaca ünlü Mavi Bayraklı Ilıca Plajı “4. ESCODER Surfcasting Balık Avı Turnuvası”na konut sahipliği yaptı. 2’şer şahıstan oluşan 87 grubun katıldığı turnuvada, 4 masa hakemi ve 40’a yakın saha hakemi görev aldı.

 

Organizasyon tarafından belirlenen yemler dışında yem kullanımının yasak olduğu turnuvada, her tutulan limit üstü balık için iştirakçilere 10 puan verildi. Belirlenen limitlerin altındaki balıklar ise tekrar denize bırakıldı. Turnuva sonunda, İzmir Sportif Olta Balıkçıları Kümesi’nden Hüseyin Polat Timur ve Melih Yenilmez 428 puanla birinci, turnuvaya ferdi olarak katılan Alperen Özyer ve Ali Özyer 425 puanla ikinci, Karşıyaka Balık Av kümesinden Ertan Mutlu ve Okan Hoş ise 421 puanla üçüncü oldu. 

 

“Ekim ayında Çeşme’de hareketlilik devam ediyor”

 Turnuvada emeği geçenlere teşekkür ederek, katılan yarışmacılara muvaffakiyetler dileyen Çeşme Belediye Lideri Ekrem Oran, “Yaptığımız yatırımların yanı sıra düzenlediğimiz etkinliklerle Ekim ayının ortasında olduğumuz bugünlerde Çeşme’de hareketlilik devam ediyor. Yaptığımız etkinlikler ve yatırımlarla Çeşme’de turizm dönemini, evvel 6, 8 ve sonunda da 12 aya daima birlikte, Çeşmelilerle, Çeşme için çıkaracağız” dedi. 

 

“‘Yakala-bırak’ uygulamasına geçmeyi düşünüyoruz”

 ESCODER Lideri Köksal Şahin, gerçekleştirilen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Kocaeli ve Çeşme’de, birebir anda bu turnuvayı gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir yanından turnuvaya katılım oldu. Çok başarılı bir tertip oldu. Turnuva, Çeşme Belediyesi’nin takviyesi ile gerçekleşti. Dernek olarak, elimizden geldiğince amatör balık avcılığına destek olmaya çalışıyoruz. Toplumsal sorumluluk projelerimiz de var. 3-4 ay kadar sonra Down Sendromlu çocuklarımız için bir proje gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen