Cum. May 3rd, 2024

BAŞKAN ALTAY: “HER PLATFORMDA FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir ile kardeş belediye olan Filistin El Halil Belediye Lideri Tayseer Abu Sneineh ile görüntü konferansla görüşerek Sneineh’i hem Konya’da yapılacak UCLG Dünya Konseyi’ne davet etti hem de bölgedeki son durum hakkında bilgi alarak dayanaklarını iletti. İsrail’in yaptığının bir insanlık cürmü, bir soykırım olduğunu her platformda lisana getirmeye devam ettiklerini belirten Lider Altay, “Konya olarak süreci yakından takip ediyoruz. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem Dışişleri Bakanımız hem bizler bulunduğumuz daima platformda Filistinli kardeşlerimizin yanındayız, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Dualarımız sizinle” dedi. El-Halil Belediye Lideri Sneineh de takviyelerinden ötürü Lider Altay’a ve Konyalılara teşekkür etti.


Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Konya’nın kardeş kenti Filistin’in El-Halil Belediye Lideri Tayseer Abu Sneineh ile görüntü konferans aracılığıyla görüştü.

Tayseer Abu Sneineh’ten bölgedeki son durum hakkında bilgi alan Lider Altay, tüm Konya halkının süreci yakinen takip ettiğini, birinci günden itibaren hem meydanlarda hem toplumsal medyada reaksiyonlarını lisana getirdiğini; kendilerinin de Büyükşehir Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve UCLG çatısı altında reaksiyonlarını en yüksek lisandan söylemeye uğraş ettiklerini tabir etti.

“İNSANİ YARDIM KORİDORU AÇILDIĞINDA HER TÜRLÜ EKSİĞİN GİDERİLMESİ İÇİN KONYA OLARAK HAZIRIZ”

İsrail’in yaptığının bir insanlık cürmü, bir soykırım olduğunu her platformda lisana getirmeye devam ettiklerini kaydeden Lider Altay şöyle devam etti:

“Toptan bir cezalandırmaya giderek insanların elektriğini, suyunu kestiklerini, pak sivilleri gözetmeden bir katliam yaptıklarını tabir ediyoruz. Bir an evvel ateşkesin sağlanmasını ve insani yardım koridoru açılarak Gazze’de yaşayan insanların temel muhtaçlıklarının giderilmesi gerektiğini söz ediyoruz. Bilhassa öldürülen suçsuz çocuklar ve siviller için yalnızca Müslümanların değil, tüm dünyanın vicdanının sorumlu olduğunu ve üzülmesi gerektiğini söz ediyoruz. Kalıcı olarak barışın tek yolunun başşehri Kudüs olan bir Filistin Devleti kurulması gerektiğini tabir ediyoruz. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem Dışişleri Bakanımız hem bizler bulunduğumuz daima platformda Filistinli kardeşlerimizin yanındayız, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Allah yardımcınız olsun. Dualarımız sizinle. Ayrıyeten insani yardım koridoru açıldığında her türlü eksiğin giderilmesiyle ilgili olarak da Konya Büyükşehir ve Konya halkı olarak hazırız.”

“KONYA’DAKİ UCLG DÜNYA KONSEYİ’NE KATILMANIZ ÇOK ÖNEMLİ”

Görüşmede El-Halil Belediye Lideri Tayseer Abu Sneineh’i 26-27-28 Ekim’de Konya’da düzenlenecek UCLG Dünya Konseyi’ne davet eden Lider Altay, Dünya Konseyi’nde kıymetli gündem hususlarından birinin Filistin’de yaşananlar olacağını belirtti.

Sneineh’in UCLG-MEWA Lideri olarak Konya’da bulunmasının kıymetli olduğunu kaydeden Lider Altay, “Sizleri görmeyi çok istek ederiz ancak gelemiyorsanız da online olarak katılmanız çok önemli” diye konuştu. 

“MADDİ VE MANEVİ DAYANAĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

El-Halil Belediye Lideri Tayseer Abu Sneineh de 26 Ekim’de Konya’ya gelmeyi çok istediklerini lakin yaşadıkları zorluklar nedeniyle gelemeyeceklerini bildirerek, “UCLG Dünya Konseyi’ne uzaktan bağlanarak katılabiliriz. Her yer tehlikeli, bütün girişler kapalı. Büyük hapishane üzere bir yerde yaşıyoruz. Çıkmak çok güç. Biz, size dayanağınız için çok teşekkür ediyoruz. Biz şu an büyük bir imtihandayız. Türkiye genelinde bilhassa Konya’da meydanlara çıktığınız için teşekkür ederiz. Biz insanlığı ve özgürlüğü bu türlü hissedebiliriz. Maddi ve manevi dayanağınız için çok teşekkür ediyoruz. Konya’ya gelmek isterdim. Size muvaffakiyetler diliyorum. Her vakit Filistin’e dayanak olacağınıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen