Cts. Nis 27th, 2024


Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı iştirakiyle düzenlenecek 2. Memleketler arası Konya Yarı Maratonu’yla ilgili basın toplantısı düzenledi. 21 kilometre Yarı Maraton, 10 Kilometre Koşusu ve Halk Koşusu olmak üzere üç farklı kategoride yapılacak Milletlerarası Konya Yarı Maratonu’na bu yıl 15 bin sporseverin katılmasını hedeflediklerini belirten Lider Altay, “Başvurular geçen yılın iki katına ulaştı. Maratonumuz, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Dünya Atletizm Birliği müsabaka kurallarına uygun olarak düzenlenecek. Yarı maraton ve 10 kilometre koşusu için belirlenen kayıt fiyatlarının tamamını otizm alanında Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük merkezi olarak çalışmalarını sürdüren SOBE Vakfına aktaracağız. Bu nedenle kayıt olan herkes, tıpkı vakitte bir SOBE gönüllüsü olacak. Ben tüm hemşehrilerimi ve sesimizin ulaştığı herkesi bu güzellik zincirinin bir halkası olmaya davet ediyor ve 15 Ekim Pazar günü maratonumuza bekliyorum” dedi. Atletizm Federasyonu Lideri Fatih Çintimar, “Konya, sporun başşehri. Konya’da yarı maraton ve maraton düzenlenmesi çok kıymetli. Zira dünyanın büyük kentlerinde kesinlikle maratonu yahut yarı maraton vardır. Konya da bunlardan biri oldu. Ben inanıyorum ki bu artık üçü, dördü beşi bulacak, sonuna kadar gidecektir” dedi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Otizimli Bireyler Vakfı (SOBE) paydaşlığıyla düzenlenecek 2. Memleketler arası Konya Yarı Maratonu’yla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

SOBE Yazır Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan SOBE Vakfı İdare Şurası Lideri Mustafa Ak, tertibin paydaşı olmaktan gurur duyduklarını belirterek, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. AK, “Otizmin tanınırlığının, farkındalığının artırılması için çok değerli bir tertip. Ailelerimiz ve milletimizin otizme dikkatleri ne kadar çok ağırlaşırsa tahminen de çocuklarının otizm tanısı alması o derece erken olacak ve eğitimlerine erken başlanmış olacak. Bu tertibin hem kentimizin tanıtımına hem SOBE’nin tanıtımına çok büyük katkısı olacağını biliyorum” diye konuştu.

 

“İKİNCİSİ DAHA GENİŞ İŞTİRAKLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Konya Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Abdurrahman Şahin, “2. Konya Memleketler arası Yarı Maratonu bu yıl inşallah daha geniş iştirakle gerçekleştirilecek. Maratonun heyecanlı, coşkulu ve başarılı bir biçimde gerçekleştirileceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle Konya’mızda birbirinden kıymetli gençlik faaliyetleriyle spor tertipleri düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Liderimiz Sayın Uğur İbrahim Altay nezdinde tüm Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve çalışanlarına spor topluluğu ismine şükranlarımı arz ediyorum” sözlerini kullandı.

 

“SOBE ÖNCÜ KURULUŞ HALİNE GELDİ”

Meram Belediye Lideri Mustafa Kavuş, “SOBE başlığıyla ve maraton başlığıyla her vakit birçok bahiste hem bizlere hem de topluma öncü olan Büyükşehir Belediye Liderimize teşekkür ediyorum. SOBE’nin kurucusu olan Büyükşehir Belediye Liderimiz bugünlere gelmesine büyük katkı sağladı. Sonrasında Ahmet Pekyatırmacı liderimizin da şu andaki takviyelerine ve vakıf liderimiz Mustafa Ak ağabeye de özellikle teşekkür ediyorum. SOBE, hem Konya’da hem ülkede isminden kelam ettiren, otizmle ilgili baş çeken ve artık Türkiye’de elle gösterilen, bu işin doruğunda öncü olan bir kuruluş haline geldi” açıklamasında bulundu.

 

“ORGANİZASYONUN GELİRLERİNİN SOBE’YE AYRILMASINI ÇOK MANALI BULUYORUM”

Karatay Belediye Lideri Hasan Kılca, içinde bulundukları yerin yalnızca Türkiye’den değil, dünyanın birçok yerinden örnek alındığını kaydederek, “Bu yerin bu biçimi almasında emeği olan başta Büyükşehir Belediye Liderimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Buranın işletilmesinde emeği olan vakfımıza ve Selçuklu Belediye Liderimize teşekkür ediyorum. BU cins yerlerin desteklenmesi çok kıymetli. Bu tıp alanlara Konya’mızda dua kapısı olarak bakıyorum ben. Bu tertibin gelirlerinin de buraya ayrılmasını çok manalı buluyorum” dedi. 

 

“MERKEZİMİ ARTIK TÜRKİYE’NİN BİR MARKASI”

Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı, “Merkezimiz artık Türkiye’nin bir markası. Hatta dünyaya da örnek olabilecek eğitim ve rehabilitasyon faaliyetlerini yürüten marka haline geldi. Türkiye’deki en büyük toplumsal sorumluluk projesi. Bu projeyi gerçekleştiren, bu projenin banisi olan ve Büyükşehir Belediye Lideri da olduktan sonra da hiçbir vakit bizi yalnız bırakmayan liderimiz Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum. Bu projeyle birlikte Türkiye’de pek çok projenin önü açıldı” sözlerine yer verdi.

 

“KONYA HARİKA LİG’LERDE YARIŞAN KADROLARA SAHİP OLAN TÜRKİYE’DE SEÇKİN İLLERİMİZDEN”

Atletizm Federasyonu Lideri Fatih Çintimar da şunları kaydetti: “Konya, sporun başşehri. Başşehre yakışır manada bu lansman toplantısına iki atletimizi seçtik. Birisi Konya’mızın evladı ve burada yetişen, burada çalışan, çalışmalarını da burada sürdüren, birazdan konuşurken kendisi de söyler ancak İlyas Çanakçı. Bizim birinci Avrupa 4×400 Gruplar Şampiyonu olan ekibimizin kaptanıdır. Tekrar Ramil Guliyev’i buraya getirdik. Ramil Guliyev bizim Azerbaycan doğumlu sporcumuzdur. Türkiye’de yetişmiş, Türkiye’de büyümüş, burada evlenmiş ve burada yaşıyor hala. Lakin Ramil Guliyev’in özelliği nedir derseniz, Ramil Guliyev’den bir tane var. Esmer derili olmayıp dünyada 200 metreyi kazanan tek atlet, dünya tarihinde. Yeniden 100 metreyi 10 saniyenin altında koşan dünyadaki iki beyazdan birisi. Onlar sahiden çok özel beşerler, çok özel sportmenler. Onlara ülkemize yaptıkları katkılar için teşekkür ediyorum. Konya’da yarı maraton ve maraton düzenlenmesi artık bundan sonrasında da çok kıymetli hale geldi. Zira dünyanın büyük kentlerinde kesinlikle maratonu yahut yarı maraton vardır. Konya da bunlardan biri oldu. Ben inanıyorum ki bu artık üçü, dördü beşi bulacak, sonuna kadar gidecektir. Konya, hem atletizmde hem 8 branşta tekrar futbol da dahil olmak üzere Muhteşem Liglerde yarışan kadrolara sahip olan Türkiye’de nadir vilayetlerimizden birisi” dedi. 

 

MİLLİ ATLETLERDEN KONYA ÖVGÜSÜ

Konyalı Ulusal Atlet İlyas Çanakçı, “Hemşehriniz olarak burada bulunmaktan gurur duyuyorum. Sayın liderim, ilçe liderlerim ve vilayet liderime bu tertibi yaptığı için çok teşekkür ederim. Umarım hoş bir yarış olur. Yarışacak tüm atletlere muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

Bir öteki ulusal Atlet Ramil Guliyev de Konya’yı çok sevdiğini lisana getirerek, “Açıkçası Konya’ya birinci geldiğimde bu kadar ferah bir kent beklemiyordum ancak sahiden çok hoşuma gitti. Geçen sene Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda yarıştık ve aile olarak 5 madalya kazandık. Yarış çok keyifli geçti, tertip da çok hoştu. Son yıllarda Konya’da çok büyük etkinlikler, yarışlar yapılıyor. Bu durum gençler için çok değerli. Zira onların spora sevgi duymasına katkı sağlıyor. Bence geleceğimiz için, çocuklar için, gençler için çok büyük ve yanlışsız yatırım. Çok memnunum, bu tarafta çalıştığımız için” değerlendirmesini yaptı.

 

“KONYAMIZ MEMLEKETLER ARASI SPOR KARŞILAŞMALARININ YAPILMASI İÇİN GEREKLİ HER TÜRLÜ ALTYAPIYI BARINDIRIYOR”

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay da 2023 Dünya Spor Başşehri unvanını taşıyan Konya’nın, her manada epeyce güçlü bir spor altyapısına sahip olduğunu tabir etti. Konya’da neredeyse her spor branşına hitap eden onlarca farklı tesisin mevcut olduğunu vurgulayan Lider Altay şöyle devam etti: “Gençlerimiz ve tüm hemşehrilerimiz, bu tesislerimizde büyük bir konfor içerisinde spor aktivitelerini yerine getiriyor. Öte yandan kentimizin dört bir yanını toplamda 604 kilometrelik devasa bir bisiklet yolu ağıyla örmüş durumdayız. Milletlerarası spor karşılaşmalarının gerçekleştirilmesi için de gerekli her türlü altyapıyı barından Konya’mız, bu potansiyelini konut sahipliği yaptığı birçok milletlerarası karşılaşmayla ispat etti. 5. İslami Dayanışma Oyunları ve geçtiğimiz yıl birinci kere düzenlediğimiz Milletlerarası Konya Yarı Maratonu, Konya’nın bugüne kadar konut sahipliği yaptığı tertiplerin adeta tepe noktası oldu. Tıpkı vakitte farklı milletleri buluşturan bir kültür birlikteliği de olan bu karşılaşmalar vesilesiyle; Konya’dan tüm dünyaya barış ve müsamaha iletisi verildi. Bütün bunlar bizlere gösterdi ki; Konya’da her türlü olimpiyatı ve spor karşılaşmasını, en yeterli ve en kusursuz halde gerçekleştirebiliriz.”

 

“KONYA’YA İKİ FARKLI SPOR BAŞŞEHRİ UNVANINI KAZANDIRDIK”

Spor alanında yaptıkları değerli çalışmalar ve çağdaş spor tesisleri sayesinde Konya’ya iki farklı Spor Başşehri unvanı kazandırdıklarının altını çizen Lider Altay, “Bunlardan birincisi; ‘2023 Dünya Spor Başkenti’ unvanı. Global çaptaki en itibarlı spor unvanlarından biri olan ‘Dünya Spor Başkenti’ unvanını almaya hak kazanan Türkiye’nin birinci, Avrupa’nın ise Madrid’den sonra ikinci kenti olduk. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında, Konya’nın Dünya Spor Başşehri seçilmesi, hepimiz için epeyce manalı oldu. Kentimize kazandırdığımız ikinci spor başkentliği ise ‘2022 İslam Ülkeleri Spor Başşehri Konya’ unvanıdır. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın çabucak öncesinde İslami Dayanışma Spor Federasyonu tarafından İslam Ülkeleri Spor Başşehri ilan edilen Konya’mız; bu unvan sayesinde spordaki muvaffakiyetlerini taçlandırma fırsatı buldu” dedi.

 

“BAŞVURULAR GEÇEN YILIN İKİ KATINA ULAŞTI”

Geçtiğimiz yıl birincisi ağır iştirakle gerçekleşen Milletlerarası Konya Yarı Maratonu’nu 15 Ekim’de, tekrar düzenleyeceklerini kaydeden Lider Altay, konuşmasına şöyle devam etti: “21 kilometre Yarı Maraton, 10 Kilometre Koşusu ve Halk Koşusu olmak üzere üç farklı kategoride yapılacak Memleketler arası Konya Yarı Maratonu’na, bu yıl 15 bin sporseverin katılmasını hedefliyoruz. Müracaatlar geçen yılın iki katına ulaştı. Maratonumuz, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Dünya Atletizm Birliği müsabaka kurallarına uygun olarak düzenlenecek. 10 Ağustos tarihinde başladığımız maraton kayıtları iki gün daha devam edip 12 Ekim’de sona erecek. Küçük yaştaki çocuklarımızın maratondaki ağır tempodan olumsuz etkilenmemesi için iştirak yaşını 16 ve üzeri olarak belirledik. Koşu programımızın ayrıntılarından da bahsetmek istiyorum. 15 Ekim günü birinci olarak; sabah saat 7.30’da Mevlana Kültür Merkezi önünde atletlerimiz alana giriş yapacak. Saat 8.30’da 10 Kilometre Yol Yarışı’na start vereceğiz. Akabinde saat 8.45’te 21 kilometre Yarı Maraton koşusu başlayacak. Saat 11.30’da tekrar Mevlana Kültür Merkezi önünde, dereceye giren yarışmacılarımıza mükafatlarını takdim edeceğiz. Halk Koşusu için planladığımız saat 13.30’du lakin ulusal maç olacağı için saati 11.30’a aldık. Saati güncelledik. Bunu buradan duyurmak istiyorum. Halk Koşusu 11.30’da Kılıçarslan Meydanı’nda başlayacak. Yarışlarımızın hepsi başlanılan noktada sona erecek.”

 

YARIŞMA KİTİ VE ÖDÜLLER

Başkan Altay, “Kayıt yaptıran yarışmacılarımıza koşu sırasında kullanabilecekleri çeşitli eşyaların bulunduğu bir kit de vereceğiz. Müsabaka kitleri; 12, 13 ve 14 Ekim tarihlerinde, sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri ortasında Kılıçaraslan Meydanı’nda yarışmacılarımıza dağıtılacak. Müsabakanın akabinde verilecek mükafatlar ise; bayan ve erkek genel kategorilerinde ve yaş kümelerinde dereceye giren atletlere özel tasarlanmış madalya, kupa ve para mükafatları halinde olacak. Maraton konusunda değerli bir konunun daha altını çizmek istiyorum. Yarı maraton ve 10 kilometre koşusu için belirlenen kayıt fiyatlarının tamamını; otizm alanında Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük merkezi olarak çalışmalarını sürdüren SOBE Vakfı’na aktaracağız. Bu nedenle kayıt olan herkes, birebir vakitte bir SOBE gönüllüsü olacak. Gelecek yıl inşallah müsabakayı Meram DOSD ve Karatay Alzheimer Merkezi ve SOBE ile birlikte yapacağız. Ben tüm hemşehrilerimi ve sesimizin ulaştığı herkesi bu düzgünlük zincirinin bir halkası olmaya davet ediyor ve 15 Ekim Pazar günü maratonumuza bekliyorum. 2023 Dünya Spor Başşehri Konya’mız için hayli kıymetli bir tertip olan Memleketler arası Konya Yarı Maratonu’nun, şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum” tabirlerini kullandı.

 

TÜM SPORSEVERLERİ ULUSAL GRUBA DAYANAK OLMAYA ÇAĞIRDI

A Ulusal Futbol Kadrosunun 15 Ekim Pazar günü akşamı Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Letonya ile karşılaşacak olmasını da kıymetlendiren Lider Altay, “Daha evvel kentimizde oynanan Fransa, Hollanda ve İzlanda maçlarında ve daha pek çok maçta olduğu üzere Letonya maçında da Konya olarak Ulusal Ekibimizi en hoş biçimde ağırlayacağız. Atletlerimizin azim ve yetenekleriyle bu güçlü maçtan da başarılı bir sonuç alacağına yürekten inanıyorum. Türkiye’nin gururu olan ulusal grubumuza Letonya karşısında muvaffakiyetler dilerim. Tüm sporseverleri ulusal maç için kentimize davet ediyorum” açıklamasını yaptı.

 

“KONYA OLARAK EURO 2032’E HAZIRIZ”

UEFA’nın 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2032) Türkiye ve İtalya mesken sahipliğinde düzenleneceğini açıkladığını belirten Lider Altay, “ Konya olarak bizler de dünyanın en çağdaş stadyumlarından biri olan Büyükşehir stadyumumuzla, otellerimiz, ulaşım imkanlarımızla bu büyük tertibe hazırız. UEFA, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ülkemiz için şimdiden iyi olmasını diliyorum” dedi. 

15 Ekim Pazara günü yapılacak Konya Yarı Maratonu’na Atletizm Federasyonu Lideri Fatih Çintimar ve atletizm atletleri ile birlikte; Okçuluk Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonası ikincileri Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış ile hazırlıklarını Konya’da yapan ve Avrupa Şampiyonu olan Down Sendromlu Futsal Ulusal Takımı’nın da katılacağını belirten Lider Altay, verdiği katkılardan ötürü AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan’a teşekkür etti. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen