Pts. May 6th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, Türkiye’yi yurt dışında muvaffakiyetle temsil edip iki sefer Avrupa şampiyonu olan Down Sendromlu Özel Futsal Ulusal Kadrosuna hizmet aracı armağan etti. Teslim merasiminde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, “Şimdi sırada dünya şampiyonluğu var. Mart´ta da o kupa Türkiye´ye gelecek” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE TESLİM TÖRENİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen teslim merasimine Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Büyükşehir Genel Sekreter Balamir Gündoğdu ve genel sekreter yardımcıları, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Lideri Birol Aydın, Down Sendromlu Futsal Ulusal Ekibi Teknik Yönetici Yardımcısı Hüseyin Dağdelen ile sportmenler katıldı.

 

‘’GÖNÜLDEN GÖNÜLE BİRBİRİMİZE BAĞLIYIZ’’

Başkan Büyükakın, “Bizim aslında onlarla gönül bağımız başka. Gönülden gönüle birbirimize bağlıyız. Daha evvelki turnuvalara hazırlık yaparlarken de biz daima onlarla sohbet ettik. Bana kelam verdiler. Kupayı Türkiye’ye getireceklerini söylemişlerdi. Ben de onlara sonuna kadar ardınızda olacağız, Büyükşehir Belediyesi yanınızda diye kelam vermiştim. Biz kelamımızı tutuyoruz. Biz onlara inanıyor ve güveniyoruz. Motamot Allah’ın bize emaneti olduklarını biliyoruz ve yapmamız gerekeni yapıyoruz onların daha güzelini başaracaklarına yürekten inanıyoruz. Manileri tanımıyoruz mani yok, mani yalnızca zihinlerde var, yüreklerde var, inanmayan kalplerde var” halinde konuştu.

 

DÜNYA VE OLİMPİYAT DERECESİ BEKLİYORUZ

Törende konuşan Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti; “Biz mahzurların olmayacağına, gerekli takviyenin verilmesi halinde pürüzlerin ortadan kalkacağına inanıyoruz, artık inancı geçtik biliyoruz. Zira kupa burada. Artık sırada dünya şampiyonluğu var. Mart ayında dünya derecesi, olimpiyat derecesi bekliyoruz. Onlara sonuna kadar dayanağa devam edeceğiz. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza ve ilgili bakanlıklarımıza da yürekten teşekkürü borç biliyorum. Onların da ardında çok önemli emekler var. Aileler ömürle gençlerimiz de sporla hayatla buluştu.” Down Sendromlu Özel Futsal Ulusal Grubu atletlerinin daima bir ağızdan, “Başkanım seni çok seviyoruz” diye bağırması üzerine Lider Büyükakın, “Ben de sizleri çok seviyorum. Allah razı olsun. Aslında bu atletlerin ardında annelerimiz var. Annemize de çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

‘TAHİR LİDERİMİZ BİZE OTOMOBİL ALDI’

Çok değerli ve tarihi bir gün yaşandığını belirten Türkiye Özel Atletler Spor Federasyonu Lideri Birol Aydın, “Kocaeli’nin ne memnun ki Tahir Büyükakın üzere bir lideri var. Tahir lider sevildiği için Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri olmuş. Özel atletlerin gönlünde bir taht kurdunuz. Bildiğiniz üzere kadro şampiyon olduktan sonra bütün bakanlarımızı ziyaret ettik. Gittikleri her yerde ‘Tahir Liderimiz bize otomobil aldı’ diye kelam ettiler’’ açıklamasını yaptı. 

 

CUMHURBAŞKANIMIZIN ENGELLİLERİ KUCAKLAMASIYLA

Büyükşehir’in tahsis ettiği hizmet aracıyla yalnızca Kocaeli’deki sportmenlerin değil de Türkiye’nin dört bir yanından yüzbinlerce çocuğun meskenlerinden çıkıp spor yapacaklarına dikkat çeken Aydın, ulusal grubun hizmet aracıyla kamp merkezine giderek orada faaliyetlerini yürüteceklerini belirti. Son yıllarda basın mensuplarının her yerde sordukları, ‘’Ülkemizde engellilerin sayısı arttı mı?’’ sorusuna değinen Aydın, “Ülkemizdeki engeliler artmadı. Cumhurbaşkanımızın engellilerikucaklamasıyla, onları kollarının altına almasıyla artık son yıllarda engelliler konutlarından çıkmaya başladılar. Cumhurbaşkanımızın kucaklamasıyla artık meskenlerinden çıkarak spor yapıyorlar, hizmet görüyorlar” formunda konuştu.

 

ONUR VE GURUR VERİCİ

İkinci defa Avrupa şampiyonu oldukları için ve bunun onur ve gurur verici olduğunun altını çizen  Down Sendromlu Futsal Ulusal Kadrosu Kaptanı Birkan Dikici ise, “Takım arkadaşlarım ismine ve hocalarım ismine liderimiz Tahir Büyükakın’ın bizlere tahsis ettiği araç için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

 

SPORCULARA ÇEŞİTLİ ARMAĞANLAR VERDİ

Down Sendromlu Özel Futsal Ulusal Futbol Ekibine tahsis edilen 2023 model 41 ARB 911 plakasına sahip Renault Trafic Combi 8+1 hizmet aracı Türkiye Özel Sportmenler Spor Federasyonu’na ve Down Sendromlu Özel Futsal Futbol Ulusal Takımı’na teslim edildi. Lider Büyükakın, hizmet aracın anahtarını federasyonu lideri Aydın’a ve ekip kaptanı Birkan Dikici takdim etti. Lider Büyükakın, atletlere çeşitli armağanlar verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen