Cum. May 17th, 2024


Bergama Belediye Lideri Hakan Koştu, Azerbaycan’da düzenlenen 2 Ulusal Kent Planlama Forumu’na katıldı. Karabağ Zengilan’da ve Başşehir Bakü’de 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri ortasında gerçekleşen 2 Azerbaycan Ulusal Kent Forumu’na iştirak sağlayan Hakan Koştu işgal sonrası tekrar inşa edilen bölgenin çağdaş teknoloji uygulamalarını yerinde inceledi.

Azerbaycan Ulusal Kent Forumu’na davetli olarak katılan Hakan Koştu, Bakü’den Zengilan’a hareket ederek imali 6 ay içinde tamamlanan Zengilan Kongre Merkezi’ni ziyarette bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in açılışını yaptığı foruma 53 ülkeden 400 delegasyon iştirak sağladı.

Kongre merkezinden yeni inşa edilen kentin incelemesini yapan Hakan Koştu, Rusya Ulusal Kanalı ‘Mir TV’nin Rusça yayınlanan röportaj talebini geri çevirmeyerek açıklamalarda bulundu. Forumda ikili görüşmelerle fikir alışverişinde bulunuldu ve kardeş devletimiz Azerbaycan’ın her vakit yanında olduğumuz belirtildi.

ANAR QULİYEV ve VÜGAR İSKENDEROV İLE İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI

Azerbaycan Kent Planlama ve Mimari Devlet Komitesi Lideri Anar QULİYEV ile çok verimli geçen toplantısında Selinos Antik Kanal Projemiz başta olmak üzere tüm onarım çalışmalarını ele alındı. Şuşa Beyannamesine istinaden tüm Karabağ’ın onarım çalışmalarında tecrübe paylaşımı yapmaya hazır olduklarını belirten Hakan Koştu toplantı sonrasında Sn. Anar QULİYEV’i Bergama’ya davet etti ve dünyaca ünlü parşömenimizden ikram etti.

Azerbaycan Şeki Milletvekili Sn. Vügar İSKENDEROV ile bir ortaya gelerek istişarelerde bulunan Hakan Koştu, UNESCO Dünya mirası listesindeki iki kardeş kenti birlikte yüceltmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen