Paz. May 5th, 2024


Antakya’da 13-19 Ekim 2023 tarihleri ortasında düzenlenecek 11’nci Antakya Sinema Şenliği’nin basın ve toplumsal medya duyurularını görünce duygulanan fotoğraf sanatkarı Liman Yurd “Antakya Varsa Ben de Varım sloganını duyunca çok duygulandım, dakikalarca ağladım. Konutumu şenliğe gelecek olanlara açmak istiyorum” dedi.

Liman Yurd: “On kişiyi konutumda ağırlayabilirim, Antakya’nın makûs gününde de içinde olmalıyız “

Sanatın uygunlaştırıcı gücüne çok inandığını belirten Yurd yolladığı görüntü bildirisinde şunları söyledi: “Instagramda dolaşırken (festivalin afişini kastederek) fotoğraf makinesi lensi dikkatimi çekti. Yazıyı okuyunca inanılmaz duygulandım. Sanatın güzelleştirici gücüne çok inanan bir beşerim. Sayfanın (festivalin toplumsal medya hesaplarını kastederek) yöneticisine bir bildiri attım. On kişiyi konutumda ağırlayabilirim dedim. Dakikalarca ağladım. Evlilikte bir kelam vardır düzgün günde berbat günde diye. Antakya’nın makus gününde de içinde olmalıyız. Biz bu oluşumla birbirimize dayanak olabiliriz. Sevgimi paylaşmak ve hissettimek bana güç katıyor. Çocuklarıma bırakacağım en hoş miras, hoş bir isim bırakmak. Antakyalılar da böyledir; dokunmayı, sarılmayı seven insanlarız ” 

Metin “İlk sefer bir şenlik, en konforsuz bununla bir arada en güzelleştirici durumu vaad ediyor”

Defne ilçesinde yaşayan ve doğum fotoğrafçısı olduğunu belirten Liman Yurd’un görüntü iletisi üzerine şenlik koordinatörü Atakan Metin şöyle konuştu: “ ‘Antakya Varsa Ben de Varım’ mottosuyla yapılacak şenliğin hangi koşullarda gerçekleştirildiğini sanırım anlatmaya gerek yok. Festivale gelmek isteyenler öncelikle alıştıkları günlük konforlarını unutmalılar. Empatiyi yerinde yapmak için çok düzgün bir fırsat. Uzaktan dayanak, uygun niyet gösterisi hepsi makul fakat durumu yerinde görmek isteyenler, emin olun çok farklı dönecekler kendi rutinlerine. Sinema şenliği standartlarını elden geldiğince gerçekleştirmeye çaba ediyoruz lakin bu yıla özel Antakya’ya sanatla, sinemayla şifa olmaya çalışacağız. Birinci kere bir şenlik, en konforsuz bununla bir arada en güzelleştirici durumu vaad ediyor. 

Metin: “Yıkılmış bir kent yine yaşama tutunmak için çabalıyor 

Evleri yıkılan, akarabaları vefat eden yıkılmış bir kent yine yaşama tutunmak için çabalıyor. Olmayan imkanlarda bizlere meskenlerini açıyorlar. Liman Hanım üzere Antakyalıların bu türlü düşünmesi bizleri çok keyifli etti.” Sinema gösterimleri dışında konserler, kukla şovları ve ‘Sektörel Buluşmalar’ın da gerçekleşeceğini söyleyen Metin şunları ekledi:

14 Ekim günü Zeynep Hikaye’den Arp konseri ve Uçaneller Kukla Tiyatrosu

“Etkinliklerimiz ise; Açılış merasimi ve Ödül merasimi Koç Konteyner Kent, Uçaneller Kukla Tiyatrosu Koç Konteyner Kent, Zeynep Hikaye Arp Konseri Dostlar Yerleşkesi / Serinyol, “Senaryoda ‘Tip ve Karakter’ Atölyesi / Dr. Ersin Aycan (İnönü Üniversitesi radyo, televizyon ve sinema bölümü) Koç Konteyner Kent’, Teoman Kumbaracıbaşı Konseri Koç Konteyner Kent’ de yapılacak.

15 Ekim Sektörel Buluşmalar ve 16 Ekim Teoman Kumabaracıbaşı’ndan gitar konseri  

15 Ekim 2023 Pazar günü gerçekleşecek sektörel günlerimizi Prof Dr Emin Lider hocamızın sayesinde başlatıyoruz. ‘Ruhsal Dayanıklılık ve Toplumsal Destek’ Aktifliği alt teması ile gerçekleşecek günümüzde izleyicilerimizi Koç Konteyner Kent’e bekliyoruz.Oyuncu Teoman Kumabaracıbaşı ise 16 Ekim 2023 Pazartesi günü Koç Konteyner Kent’te gitar konseri verecek. Şenlik 19 Ekim’deki ödül merasimi ile sona erecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen