Paz. May 12th, 2024


Mehmet Cet Paçalı Camii’nin temeli atıldı

Riskli yapı olduğu için yıkımı yapılan Mehmet Cet Paçalı Camii’nin temeli merasimle atıldı. Bağcılar Belediyesi’nin projesini çizdiği mescitte birebir anda 1325 kişi namaz kılabilecek.

Kentsel dönüşüm kapsamında emniyetli binaların yapıldığı Bağcılar, yeni bir temel atma merasimine sahne oldu. Riskli yapı olduğu için kısa müddet evvel yıkılan Mehmet Cet Paçalı Camii’nin temeli merasimle atıldı.
Yüzyıl Mahallesi’ndeki temel atma merasimine Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Lideri Abdullah Özdemir, Bağcılar Müftüsü Ömer Kayhan ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Özdemir, yeni caminin ilçeye iyi olması temennisinde bulundu.

Aynı anda 1325 kişi namaz kılabilecek

Eski ismi “Ahi Evren” yeni ismi “Mehmet Cet Paçalı” olan caminin inşaat alanı 2.142.10 metrekareden oluşuyor. Bodrum katında çok maksatlı salon, çay ocağı, bay ve bayan şadırvan olacak. Mutfak, taban katında ana namazgah, imam odası, 1.ve 2. katlarda da mahfil yer alacak. Mescitte 1325 kişi tıpkı anda namaz kılabilecek.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen