Cum. May 3rd, 2024


Betül Balta, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini ve Bilgi Üniversitesi’nde Finansal İktisat üzerine Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine 2010’da Accenture firmasında başlayan Balta, akabinde IMS Danışmanlık Grubu’nda devam etti. 

 

2014 yılında ilaç kesimine geçiş yapan Betül Balta, Amgen’da İş Planlama ve Tahlil Müdürü olarak vazifeye başladı ve 2015 yılında sorumluluk alanlarına Orta Doğu ve Afrika (TMEA) bölgeleri de eklendi. 2017 yılında Sıhhat Siyasetleri ve Geri Ödeme Departmanına geçiş yaptı. Son olarak, Bristol Myers Squibb firmasında Pazara Erişim ve Fiyatlandırma Kıdemli Müdürü olarak vazife yapan Betül Balta, 13 yıllık meslek seyahati mühletince Pazara Erişim, Geri Ödeme ve Fiyatlandırma mevzularında birçok başarılı proje gerçekleştirdi. 

 

Merck Türkiye’de Pazara Erişim ve Fiyatlandırma Kıdemli Departman Müdürü olarak yeni vazifesine başlayan Balta, aynı vakitte Merck Türkiye Liderlik Grubu üyesi oldu.

Merck Hakkında:

Dünyanın önder bilim ve teknoloji şirketlerinden Merck, Sıhhat Hizmetleri, Hayat Bilimleri ve Elektronikler alanlarında faaliyet göstermektedir. Şirketin yaklaşık 56.000 çalışanı, daha keyifli ve sürdürülebilir bir halde yaşamanın yeni yollarını bulmak için her gün milyonlarca insanın hayatında olumlu bir fark yaratmak maksadıyla çalışmaktadır. Merck, gen düzenleme teknolojilerini geliştirme ve eşsiz usuller keşfetmekten, akıllı aygıtlar kullanarak en şiddetli hastalıkları tedavi etmeye kadar her alanda varlığını göstermektedir. 66 ülkede faaliyet gösteren şirket için, bilimsel merak ve sorumluluk sahibi girişimcilik teknolojik ve bilimsel gelişimin kilit ögeleri olmuştur. Merck, 1668 yılındaki kuruluşundan bugüne bu biçimde büyümüştür. Şirketi kuran aile, halka açık şirketin paylarının çoğunluğuna sahip olmayı sürdürmektedir. Merck, Merck isminin ve markasının global haklarına sahiptir. Bu bahisteki tek istisna ABD ve Kanada’dır; Merck’in farklı iş kolları ABD’de ve Kanada’da sıhhat alanında EMD Serono, ömür bilimlerinde MilliporeSigma ve elektronikler konusunda EMD Performance Materials ismiyle faaliyet göstermektedir. http://www.merck.com.tr/tr

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen