Paz. Nis 28th, 2024

MÜZİK ÜRETİMİNDE YAŞANAN CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNE FARKINDALIK YARATMAK GAYESİYLE “KIZLAR İÇİN CAZ KAMPI” BAŞLIYOR

 

Bozcaada Caz Şenliği’nin kurucu grupları 3dots ve Fermente tarafından, ortak kıymetlere sahip kurum ve toplulukları bir ortaya getirmek maksadıyla tasarlanan yeni yaratıcı teşebbüs “KEŞİF”,

2014 yılında Jazz Danmark ve Kopenhag Caz Şenliği tarafından başlatılan, sonrasında Birleşik Krallık ve Kuzey Avrupa ülkelerine yayılan “Jazz Camp for Girls (Kızlar için Caz Kampı)” projesinin Türkiye ayağını, Nordisk Kulturfond’un takviyesiyle 15-18 Kasım tarihlerinde Akbank Sanat mesken sahipliğinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 10-15 yaş ortası kız çocuklarının iştirakine açık olan atölye çalışmaları Kamucan Yalçın ve Ömer Vatansever rehberliğinde ve Zuhal Müzik’in enstrüman dayanağıyla hayata geçirilecek.

 

Ortak bedellere sahip kurum ve toplulukları bir ortaya getirmek emeliyle Bozcaada Caz Şenliği’nin kurucu ekipleri 3dots ve Fermente’nin yeni yaratıcı teşebbüsü olarak hayata geçirilen “KEŞİF”, farklı disiplin ve seslerin birlikte soru sorduğu ve “keşfetmenin” gücüyle yüklü sürdürülebilir topluluklarla içerikler geliştirmeyi hedefleyen yaratıcı bir alan olarak ikinci projesi “Jazz Camp for Girls (Kızlar için Caz Kampı)”nı 15-18 Kasım tarihleri ortasında Akbank Sanat’ın konut sahipliğinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

 

Hem Türkiye hem de dünya genelinde müzik üretimi alanında yaşanan cinsiyet eşitsizliğine dair farkındalık yaratmak hedefiyle hayata geçirilen “Jazz Camp for Girls (Kızlar için Caz Kampı)” projesi, 10-15 yaş ortası kız çocuklarına müzik eğitimi fırsatı sunarak; müziğe ilgi duyan kız çocuklarını cesaretlendirmek, müzik sanayisindeki bayan enstrümantalist sayısını artırmak ve caz müziği bölümündeki cinsiyet istikrarının sağlanmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

 

İlk olarak 2014 yılında Jazz Danmark ve Kopenhag Caz Şenliği tarafından başlatılan, sonrasında ise Birleşik Krallık ve Kuzey Avrupa ülkelerine yayılan “Jazz Camp for Girls (Kızlar için Caz Kampı)”, tecrübe ve enstrüman farkı gözetmeksizin genç bayan müzisyenlere caz müziğini deneyimleme ve destekleyici bir ortamda doğaçlamayı keşfetme fırsatı sunuyor. Genç bayan müzisyenleri doğaçlamayla tanıştırmak hedefiyle geliştirilen proje, müzik sanayisinin daha eşit ve çeşitli hale gelmesinin yanı sıra daldaki bayan varlığını daha bariz kılmak ismine atılmış değerli bir adım olarak da konumlanıyor. 

 

Nordisk Kulturfond’un dayanağıyla gerçekleşecek “Jazz Camp for Girls (Kızlar için Caz Kampı)”, 15-18 Kasım tarihleri ortasında Akbank Sanat’ın konut sahipliğinde hayata geçirilecek. Zuhal Müzik’in de enstrüman dayanağı sağladığı proje kapsamında gerçekleştirilecek atölye çalışmasının yürütücülüğünü ise Kamucan Yalçın ve Ömer Vatansever üstlenecek.

 

JazzCamp for Girls(Kızlar için Caz Kampı)” projesine ilişkin detayları buradan öğrenebilir, müracaatları ise buradan gerçekleştirebilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen