Çar. May 8th, 2024


İştirakçi demokrasinin vazgeçilmez ögesi muhtarların değerine dikkat çekmek için her sene 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü için Narlıdere’de kutlama programı düzenlendi. Muhtarlar için birinci merasim ilçe protokolünün iştiraki ile Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun akabinde kısa bir konuşma yapan Narlı Mahalle Muhtarı İbrahim Türksever, muhtarların devletin en temel kurumları ortasında yer aldığını tabir etti.  Günün ikinci buluşmasında ise Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Narlıdere Belediye Lideri Ali Engin ve İlçe Emniyet Müdürü Süheyda Tuğbay, belediyeye ilişkin Park Orman tesislerinde ilçede vazife yapan muhtarlar ile bir ortaya geldi.

MUHTARLAR DEMOKRASİ ZİNCİRİNİN TEMEL HALKASI

Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu ise, coğrafyamızda Muhtarlık teşkilatının kuruluşunun 1829 yılına dayandığını söz ederek, “Köy ve mahallelerimizde her vakit vatandaşlarımızın yanında olan muhtarlarımız demokrasi zincirinin temel halkası olarak çok değerli bir görev görüyor. Merkezi ve lokal vazifeleri ile her vakit bizim en büyük yardımcılarımız olan muhtarlarımıza misyonlarında kolaylıklar diliyor, vefat eden muhtarlarımıza hürmetle anıyorum”  dedi. 

MUHTARLARIMIZ VATANDAŞLARIMIZLA OLAN BAĞIMIZ

Buluşmada konut sahibi olarak kelam alan Narlıdere Belediye Lideri Ali Engin, muhtarların vatandaşlar ile ilçede hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarıyla köprü misyonu gördüğünü tabir ederek, “Narlıdere Belediye Lideri olarak, muhtarlarla birlikte çalışmanın ne kadar kıymetli olduğunu her fırsatta lisana getiriyorum. Ülkemize has yapısıyla, her devrin vazgeçilmez kurumu olan muhtarlıklarımızı lokal demokrasinin yapı taşı olarak görüyoruz. Yerelden ve yerinden idarenin bu kadar ehemmiyet kazandığı günümüzde mahallerimizi, sokaklarımızı lakin muhtarlarımızla birlikte hareket ederek güzelleştirebiliriz. Muhtarlarımız bizim gözümüz kulağımız, yurttaşlarımızla olan değerli irtibatımız. Etrafa hassaslıkları, kentin korunmasına yönelik çalışmaları, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendiren tarafları ile Narlıdere’mize bedel katan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Narlıdere’de çok kıymetli projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Lider Engin, “Bizler de sizler üzere 5 yıllığına seçiliyoruz. İlçemizin çok kıymetli bir sorunu gözükmüyor. Yukarıköy’ü yapmak bize nasip oldu. Artık Pir Sultan Abdal Hayat Vadimizi bitiriyoruz. İlçemizi çok kıymetli eserler kazandırdık. Metromuzun açılmasıyla ilçemizde hayata daha da kolaylaşacak. Kentsel dönüşümde de çok değerli ara kaydettik İlçemize daima birlikte kıymet katmaya devam ediyoruz” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen