Cts. May 18th, 2024


Nevşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ortasındaki protokolle Nevşehir’deki 14 park içerisine 9 futbol, 9 basketbol ve 2 tenis semt sahası daha yapıldı. Son yapılan semt alanları ile birlikte Nevşehir Belediyesi tarafından son 2,5 yılda yapılan semt sahalarının sayısı 33’e ulaştı.

Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran’ın ‘Genç Dostu Belediye’ sloganıyla gençlerin; gücünü ve potansiyelini doğru değerlendirebilmeyi, Nevşehir’i bir spor kenti haline getirmeyi amaçlayan Nevşehir Belediyesi, bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Fiyatsız eğitim kurslarından Hoş Sanatlar Merkezine, içerisinde binlerce kitabı barındıran kütüphanesinden fiyatsız internet hizmetlerine, toplumsal ve kültürel faaliyetlerden meslek buluşmalarına kadar gençlere yönelik yatırımlarını artırarak devam ettiren Nevşehir Belediyesi, gençlerin bulundukları semtte rahatlıkla spor yapabilmeleri gayesiyle mahallelere yeni semt sahaları kazandırıyor.

Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran’ın vazifeye gelmesi ile birlikte bu alanda adeta bir rekora imza atan Nevşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde yapımına başlanılan semt alanlarını tamamladı. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Güzelyurt Mahallesi, 15 Temmuz Mahallesi, 2000 Meskenler Mahallesi ve Cevher Dudayev Mahallesi’nde bulunan 14 farklı park içerisine 9 futbol, 9 basketbol ve 2 tenis alanının yapımını tamamlayan Nevşehir Belediyesi, burada gençlere günün diledikleri saatinde spor yapma imkânı sunuyor.

Spor Toto Teşkilatı ile yapılan semt alanları ile birlikte Nevşehir Belediyesi’nin son 2,5 yılda Nevşehir’e kazandırdığı semt alanı sayısı da 33’e ulaştı. Üretimi süren sahaların tamamlanması ile birlikte bu sayı 36 olacak.

‘Belediye Lideri Savran Semt Alanlarını Gezdi’

Beraberinde Belediye Lider Yardımcısı Ersin Erol ve Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yöneticileri ile birlikte imali tamamlanan semt alanlarını gezen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, önümüzdeki periyotta yeni semt sahalarının imalinin muştusunu verdi.

Gittiği Göktürk Parkı’nda çocuklarla birlikte futbol oynayan Başkan Savran, “Mahalle ortalarında spor alanları daha önce Nevşehir’de hiç olmayan bir şeydi. Biz bunlardan tam 36 tane yaptık.33’ü şu anda hizmette ve 3 adedinin imali devam ediyor. Buradan takviyelerinden ötürü başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Nevşehir’in gençlerini sporla buluşturmak, mahalle aralarında sporu yaymak için başlattığımız çalışma birebir hızla sürecek. Bundan sonra ki süreçte mevcut sahalarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Kentimizde bu işi yapmaya ne kadar uygun alan varsa hepsini futbol ve basketbol alanları ve tenis kortlarıyla donatacağız. Başkanlığa birinci başladığım günlerde sporu, bilhassa amatör sporu destekleyeceğimizi vurgulamıştım. Amatör sporlarda şu anda 400 civarı lisanslı sporcumuz var. Ulusal ve milletlerarası karşılaşmalarda 65’i altın madalya olmak üzere kısa müddette yüzlerce madalya kazandık. Nevşehir Belediyesi her alanda olduğu üzere spor alanında da büyük bir atakla çalışmaya devam ediyor.“ dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen