Cts. May 4th, 2024


13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü hasebiyle Kemer’de gerçeği aratmayan arama, kurtarma ve zelzele tatbikatı yapıldı.

Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi ana hizmet binasında Kemer Arama Kurtarma Derneği (KEMKUT) tarafından eş vakitli yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.

Senaryo gereği zelzele anonsu ile başlayan tatbikat sırasında belediye çalışanı çök, kapan, tutun durumunu aldı. Yaklaşık bir dakika sonra tüm işçi inançlı ve süratli biçimde Kemer Arama Kurtarma Derneği (KEMKUT) grubu tarafından binadan tahliye edildi.

Tahliye edilen işçi, belediye önündeki acil toplanma alanında toplandı ve içeride kalan işçinin olup olmadığı denetim edildi.

Senaryo gereği Kemer Belediyesi İrtibat Merkezi’nde (KEBİM) üzerine dolap devrilerek yaralanan bir işçi olduğunun tespit edilmesinin akabinde KEMKUT grubu binaya inançlı ve süratli biçimde girerek, yaralanan çalışanın tahliyesini gerçekleştirdi.

Yaralanan belediye çalışanına can kurtaran drone tarafından gönderilen birinci yardım çantasıyla birinci müdahalede bulunuldu. Yapılan birinci müdahalenin akabinde yaralı işçi tedavisi yapılmak üzere ambulansla hastaneye götürüldü.

KEMKUT Lideri Emre Uğur, tatbikat sonrası belediye çalışanına sarsıntı öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

 

Çalış Tepesi’nde arama ve kurtarma tatbikatı

Kemer’de çok fazla kayıp hadisesinin yaşandığı Çalış Tepesi’nde de arama ve kurtarma tatbikatı yapan KEMKUT takımları, senaryo gereği ormanlık alanın yaklaşık 4 kilometre içerisinde kaybolan ve yaralanan bir kişiyi kurtardı.

KEMKUT grubu, senaryo gereği kurulan uyum çadırından denetim edilen drone ile yaralının yerini tespit etti. Yaralıya en kısa müddette ulaşmayı başaran KEMKUT takımları, yaralı kişiyi sedyeye alarak tedavisi yapılmak üzere 112 takımlarına teslim etti. Yaklaşık 3 saat süren tatbikat, gerçeği aratmadı.

KEMKUT Lideri Emre Uğur yaptığı açıklamada, KEMKUT olarak yaptıkları tatbikatın içeriğinin ana sınırlarıyla çök, kapan, tutun hareketi ve tahliye olduğunu söyledi.

Tatbikat sonrasında belediye işçisini sarsıntı anında, öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirdiklerini de belirten Uğur, “Tatbikat sırasında cankurtaran drone kullandık. Senaryo gereği yaralanan bir kişiyi tahliye ettik. Can kurtaran drone ile gelen tedavi materyalleri ile yaralıya birinci müdahalede bulunduk. Tatbikatları yapmamızdaki emel halkımızı bilinçlendirmek. Ülkemiz sarsıntı neslinde yer aldığı için halkımızı bu durumlara hazırlamak istiyoruz. Amacımız bu türlü bir durumda can kaybını en aza indirmek.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen