Per. May 2nd, 2024


Ödemiş Belediyesince hazırlanan Güney Etraf Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Lideri Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi ismine geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda Ödemiş’i gelecek yüzyıla hazırlıyoruz” dedi.  

 

BELEDİYE HİZMET BİNASINDA ASKIYA ÇIKTI 

Ödemiş’in Güney Etraf Yolu (Güney Kesim) 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu, Ödemiş Belediye Meclisi’nin 06.02.2023 tarih ve 16 sayılı kararı ile uygun görülerek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14.07.2023 tarih ve 772 sayılı kararı ile değişiklikle onaylandı. 

Konuya ait evraklar; ilgililerince incelenmek, ilgililerine bildirim edilmek üzere Ödemiş Belediye Hizmet Binası girişindeki ilan panosunda ve internet sayfalarında 20.10.2023-20.11.2023 tarihleri ortasında askıya çıkarıldı. 

Ödemiş Belediye Lideri Mehmet Eriş, İmar ve Şehircilik Müdürü Nermin Pervan ile birlikte incelemelerde bulunarak geleceği şekillendirecek çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Başkan Eriş, “Ödemiş’i gelecek yüzyıla hem kuzey etraf yolu hem de güney etraf yolu imar revizyonları ile hazırlıyoruz. Evvel harita akabinde da plan çalışmaları olarak uzun vakittir çalışmalarımız devam etti. Bugün de Güney Etraf Yolu imar planı son haline gelmiş oldu. Ödemiş Belediye Meclisimizin akabinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizde de onaylanması sonrası Güney Etraf Yolu İmar Plan Revizyonumuz askıya çıktı. Birgi yolundan İzmir yoluna kadar, Zafer Mahallesi Dokuma Mevkii’nden yani Ocaklı bölgesinden Ödemiş ilçe merkezinin tüm güneyini kuşaklayan bu imar düzenlemelerinin yer aldığı bu planla geleceğe imza atmış oluyoruz 

 

CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA GELECEĞE ARMAĞAN 

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken biz de bu planlar gelecek yüzyılda Ödemiş’te çocuklarımıza torunlarımıza bırakacağımız kentin geleceği diyoruz. Kent plancılığı açısından, imar şartları açısından pahalı müdürümüz, grup arkadaşlarımız, kent plancılarımız, Ödemişli harita mühendisi arkadaşlarımızın emekleri birleşti. Kuzey Etraf Yolu İmar Revizyonumuz bitti, itirazlar değerlendirildi. Artık de kentin güneyindeki etraf yolu için imar revizyonumuz için askı süreci başladı.  

 

YENİ SANAYİ ALANI, BELEDİYEYE AKARYAKIT İSTASYONU ALANI 

Bu plan sayesinde kentimiz Birgi tarafından gelişte yeni ticaret alanları kazanıyor. Küçük ve orta ölçekli sanayi sitemize yeni bir yer sunmuş oluyoruz. 1999-2004 döneminde Başkanlığım sırasında yeniden güney etraf yolu üzerinde yer alacak bir akaryakıt istasyonunu belediyemize kazandırmıştık. Artık de güney etraf yolu ile birlikte bu akaryakıt istasyonu yeri belediyemiz için büyük değer taşıyacak. Bu imar revizyonunda kent merkezinin güneyinde yeni ibadethane yerlerini belirledik. Otoparklarıyla ve yeşil alanlarıyla soluk alan bir kent hedefliyoruz. Birebir biçimde kamyon garajını Hürriyet Mahallesi’nden kentin güneyine canlı hayvan pazarının yanına taşıyacak alanı da sağlamış olduk. Bunun planlamasını da İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yapıyoruz. 

 

“ŞEHRİN TARIM ALANLARINA YAYILMASINI ÖNLÜYORUZ” 

Üç Eylül Mahallesi Kantarcı Mevkii’nin imar istikametinden meselelerine da bu revizyon ile tahliller getirdik. Adeta kentsel dönüşümün de birinci adımlarını atmış oluyoruz o bölgede. Bu revizyon ile yeni yapılaşma alanları da belirlenerek değerli bir muhtaçlık daha karşılanmış oluyor. En değerlisi Ödemiş’in güneye yani verimli tarım topraklarına da yayılmasını yeniden bu planla önlemiş oluyoruz. Tıpkı biçimde bu güney çevreyolu kentin trafiğini de rahatlatacak. Ana arterlerdeki araç yoğunluğunu da kent merkezine hiç girmeden İzmir girişinden başlayıp kenti güneyden kuşatan bu etraf yolu ile Birgi kavşağına aktarmış olacağız. Kentin otogarı da bu etraf yolu üzerinde yer almış olacak. 22 yıl evvel birinci hazırlıklarını yaptığımız güney etraf yolu, Karayolları Genel Müdürlüğünce Torbalı-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol projesi çerçevesinde açılacak. Bir an evvel bu çalışmaların da tamamlanmasını diliyoruz. 

 

20 KASIM’A KADAR ASKI SÜRECİ DEVAM EDİYOR 

Bu bölgedeki arsa ve arazi sahipleri 20 Kasım’a dek sürecek askı sürecinde kesinlikle belediyemize gelip bu planları incelesinler. Varsa bilgi almak istedikleri hususlar yeniden yetkili arkadaşlarımızla görüşsünler, varsa itirazları iletsinler. İtiraz etmiş olmak için değil itiraz gerektiren haklı ve yasal destekli bahislerde da itirazlarını arkadaşlarımıza iletebilirler.  

Hemşehrilerimizin ağır halde lisana getirdiği İzmir Yolu girişini de çehresini değiştirmek üzere çalışmalarımız var. Plan değişikliği çerçevesinde Oto Galericiler Sitesi de İzmir yolu girişine inşa edilecek. İzmir yolu, Kuzey etraf yolu, güney etraf yolu imar revizyonları Ödemişimizin yeni yüzyılına güzel olsun. Cumhuriyet’in birinci imar planlı kentlerinden olan Ödemiş’in kimliğine yakışır düzenlemelere imza atmanın memnunluğu ve huzuru içerisindeyiz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen