Cts. May 4th, 2024


Retail Next konseptiyle, dizaynının yanı sıra bayi içerisindeki yeni roller ve süreçlerin bir ortada hayata geçirileceği dünyadaki birinci BMW Group Yetkili Satıcısı & Yetkili Servisi olma özelliğine sahip Borusan Oto Çayyolu, Ankara’da çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı merasimle açıldı. Ankaralı araba tutkunlarının yeni buluşma noktası olacak Borusan Oto Çayyolu, tecrübe odaklı müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilir lüks anlayışını birleştiriyor. Çağdaş ve ileri teknolojilerle donatılan Borusan Oto Çayyolu, BMW, KÜÇÜK ve BMW Motorrad markalarının en yeni modellerine konut sahipliği yapıyor. 

 

Borusan Oto Çayyolu’nun açılış merasiminde konuşan Borusan Otomotiv İcra Konseyi Lideri Hakan Tiftikotomotiv dalındaki değişimle birlikte şekillenen müşteri beklentilerine en güzel biçimde karşılık verebilmek için bölümde öncü adımlar atmaya devam ettiklerini belirtti. Tiftik, “Türkiye distribütörlüğünü üstlendiğimiz BMW’nin geliştirdiği yeni kuşak satış konsepti Retail Next’e nazaran tasarlanan Borusan Oto Çayyolu, dizaynının yanı sıra bayi içerisindeki yeni roller ve süreçlerin bir ortada hayata geçirildiği dünyadaki birinci BMW Group Yetkili Satıcısı & Yetkili Servisi olma özelliğiyle öne çıkıyor. Dijitalleşmeyle değişen tüketici alışkanlıklarına nazaran tasarlanan yeni konsept ile müşteri tecrübesi ve sürdürülebilir lüksü odağına alan yenilikçi showroom ve servis anlayışı otomotiv perakendeciliğinin geleceğine ışık tutuyor. Retail Next konsepti ile arabanın tek başına yıldız olduğu bir anlayışı geride bırakıyoruz. Müşterilerimiz ile arabaların sahneyi birlikte paylaştığı, fijital, yani hem fizikî hem dijital tecrübenin öne çıktığı farklı bir anlayışla araba tutkunlarını Borusan Oto Çayyolu’nda ağırlayacağız.” dedi.

 

Açılış merasiminde davetlilere görüntü iletiyle seslenen BMW AG’nin Asya-Pasifik, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu Kıdemli Lider Yardımcısı Jean-Philippe Parain, “Borusan Otomotiv ile Türkiye’deki uzun soluklu, başarılı iş birliğimizde yeni bir sayfa açıyoruz. Retail Next ile müşterilerimizin bize yaptıkları ziyaretleri eşsiz bir müşteri seyahatine dönüştürüyoruz. Fizikî ve dijital tecrübenin birleşimi, ziyaretçiyi yenilikçi bir halde her markanın kendine ilişkin kainatına dahil ediyor. Retail Next’in temel bir ayağı olarak sürdürülebilirlik, bu projede değerli bir rol oynuyor. Tesis suyunu geri kazanmaktan en yüksek düzeyde güç verimliliğine ve güneş gücüyle şarj etmeye kadar teknolojinin en ileri saflarında yer alıyor. Birebir vakitte BMW Group’un 2030 yılı prestijiyle tüm paha zinciri boyunca CO2 emisyonunu yüzde 40’ın üzerinde azaltma amacına yönelik kıymetli bir kilometre taşını oluşturuyor. Bu maksat eser portföyünün güçlü bir biçimde elektrikli hale getirilmesiyle daha da kıymet kazanıyor. Güçlü yetkili satıcı ağımız ve bilhassa de bu showroom uzun vadede sürdürülebilir gelişimde kıymetli bir rol oynayacak.” dedi.

 

BMW AG’nin Doğu Avrupa ve Afrika’dan sorumlu Lideri Dr. Thomas Rinn yaptığı konuşmada, “Borusan Otomotiv, BMW Group’un 1984 yılından bu yana vazgeçilmez bir ortağı ve 2024 yılında bu uzun soluklu başarılı iş birliğinin 40. yılını kutlayacağız. Türkiye’de birlikte güçlü bir muvaffakiyet hikayesi inşa etmenin gururunu yaşıyoruz. Başarılı bir gelecek için değişmek gerekir. Vizyonumuz pozisyonundaki BMW NEUE KLASSE, yeni KÜÇÜK ailesi ve yeni BMW CE 02’nin yakın vakitte sunulmasıyla bu dönüşümü yüreğimizde hissediyoruz. Bu modeller, sürdürülebilirlik ve dijitalleşmenin şirketimizin vizyonunun merkezinde olduğunu ve olmaya devam edeceğini gösteriyor. Ayrıyeten, premium elektrikli mobilitede dünya çapında öncü olarak, teknolojinin ön saflarında yer alıyor; Yeni BMW 5 Serisi ve bilhassa de birinci kere sunduğumuz Yeni BMW i5 ile tıpkı anda içten yanmalı, plug-in hibrit ve büsbütün elektrikli motor seçeneklerini arabanın dizaynından hiçbir ödün vermeden birlikte sunarak, bu alandaki bilgi birikimimizi ve teknolojiye son derece açık olduğumuzu gösteriyoruz. Yeni BMW i5 ile BMW Group artık çabucak hemen her segmentte elektrikli bir araba sunmaktan gurur duyuyor. Araba tutkunlarını bu hoş stant salonunda eser gamımızı keşfetmeye davet ediyorum.” tabirlerini kullandı. 

 

Borusan Oto Genel Müdürü Simay Alsan ise, “Ankara’da 1997 yılında tutkuyla başlayan seyahatimizin bu yeni evresinde, değerli konuklarımızı yeni jenerasyon satış ve servis konseptimizde ağırladığımız için çok memnunuz. Borusan Oto Çayyolu’nda da müşterilerimize alışkın oldukları eşsiz lüks tecrübesi sunmak en değerli odağımız olacak.” diye konuştu.

 

Borusan Oto Çayyolu Hakkında

Sıcak, samimi ve lüks bir atmosfer sunan Borusan Oto Çayyolu’nun toplam kullanım alanı 10.800 metrekare olarak tasarlandı. Bu alanın 2.000 metrekaresi showroom sergileme alanı, 2.900 metrekaresi servis alanı ve 1.200 metrekarelik kısmı de premium kullanılmış arabalar için ayrıldı. Showroom alanlarında 9 BMW, 4 KÜÇÜK, 15 BMW Motorrad ve 5 BMW Premium Selection olmak üzere 33 araç sergileme kapasitesi bulunuyor.

 

Asma kata konumlanan BMW Motorrad showroomu, eşsiz tasarımı ve sunum alanı prestijiyle Türkiye’nin en büyük BMW motosiklet showroomu unvanını taşıyor.

 

Açılışta Sergilenen Modeller Hakkında

BMW 3.0 CSL 

BMW M tarihinin en ikonik modellerinden BMW E9’a ithafen, yalnızca 50 adet üretilmiş BMW 3.0 CSL aerodinamik gövde modülleri, sıralı 6 silindirli motoru ve manuel şanzımanıyla BMW markasının en özel modellerinden biri olma unvanına sahip. 

 

BMW M departmanıyla özdeşleşmiş renklerden oluşan gövde çıkartmaları arabanın farklı yapısına katkıda bulunuyor. 

 

Agresif gövde dizaynına katkıda bulunan ve BMW’nin imzası niteliğindeki dik hizalanan böbrek ızgaralar bu özel arabada alışılmış dizayndan daha farklı bir dizayna sahip. 21 inç boyutundaki art jantları çevreleyen çamurluk tasarımı BMW 3.0 CSL’e kaslı ve agresif görünüm kazandırıyor. 

 

BMW 3.0 CSL, BMW tarafından şimdiye kadar üretilmiş en güçlü sıralı 6 silindirli motora sahip. Bu ünite çift turbo beslemesi sayesinde 560 beygir güç ve 550 Nm tork üretiyor. 

 

Yeni BMW XM

İlk seri üretim hibrit motorlu BMW M arabası olan Yeni BMW XM, plug-in hybrid elektrik motoruna eşlik eden 4.4 litre hacminde, 8 silindirli, 653 beygir gücündeki M TwinPower Turbo beslemeli içten yanmalı motora sahip. M ruhunu yansıtan yüksek zaman çevirme karakteriyle fark yaratan Yeni BMW XM, M HYBRID motor teknolojisi ve 8 ileri M Steptronic şanzımanıyla 0’dan 100 km/s sürate yalnızca 4.3 saniyede ulaşıyor. 88 kilometreye varan büsbütün elektrikli menzile sahip olan ve 140 km/s sürate kadar emisyonsuz bir sürüş sunan Yeni BMW XM, kombine olarak 1.5-1.6 lt/100 km yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor. 

 

BMW’nin yeni tasarım anlayışıyla şekillenen Yeni BMW XM, SAV formlarındaki kaslı gövdesi, sportif silüeti ve çarpıcı art dizaynıyla gelecekten izler taşıyor. BMW’nin lüks segmentteki modellerinde kullanılan iki başka üniteye ayrılmış farları ve aydınlatmalı BMW böbrek ızgaraları Yeni BMW XM’in lüks ve çarpıcı duruşunu destekliyor. 

 

Yeni BMW 5 Serisi

Yollara çıktığı 1972 yılından bu yana sınıfının standartlarını belirleyen BMW 5 Serisi, en yeni kuşağında içten yanmalı motorlara sahip olmasının yanında birinci kere büsbütün elektrikli sürüşü de beraberinde getiriyor.

 

Sürücü odaklı dizaynıyla öne çıkan BMW Curved Display (Kavisli Ekran) kokpitte öne çıkarken, dokunmatik ekranı ve yeni yazılımı sayesinde kabin içindeki fizikî düğmeleri en az düzeye indiriyor. Ambiyans aydınlatmasıyla birlikte senkronize biçimde çalışan BMW Interaction Bar, mod seçimleri ile entegre çalışarak kişiselleştirilebilir bir tecrübe sunuyor.

 

Yeni BMW i5 ile eş vakitli olarak araba tutkunlarıyla buluşacak Yeni BMW 520d xDrive, 2 litre hacminde dizel-mild hybrid motora sahip. Bu ünite 197 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. İçten yanmalı dizel motora ek olarak vazife yapan mild hybrid özelliğinin destekçisi elektrikli ünite ise 11 beygir güç 25 Nm tork bedeliyle dikkat çekiyor.

 

MINI John Cooper Works Clubman ALL4

MINI’nin John Cooper Works ailesinin en son üyesi olan KÜÇÜK John Cooper Works Clubman ALL4, klâsik KÜÇÜK go-kart sürüş hissi ve performans odaklı motoruyla öne çıkıyor. Sahip olduğu boyutları ve geniş hayat alanıyla en büyük KÜÇÜK olma özelliği taşıyan KÜÇÜK Clubman modeli, John Cooper Works versiyonuyla hem performans hem de kullanışlılık açısından segmentinde fark yaratıyor. 

 

MINI’nin motor sporları geçmişinden ilham alarak geliştirilen motor ve süspansiyon teknolojisini günlük kullanımla birleştiren araba 2 litre turbo beslemeli motoruyla birinci sefer dört tekerlekten çekiş özelliğini de kullanıcısına sunuyor. Arabanın sahip olduğu bu ünite 306 beygir güç üretirken KÜÇÜK John Cooper Works Clubman ALL4’un gücünü dört tekerleğe iletme misyonunu 8 ileri Steptronic spor şanzıman yerine getiriyor. Tüm bu ayrıntılar ışığında araba 0-100 km/s hızlanmasını 4,9 saniyede tamamlıyor.   

 

BMW R 18

BMW Motorrad markasının bugüne kadar ürettiği en geniş hacme sahip boxer motorlu R 18, hiç eskimeyecek tasarım özellikleriyle cruiser segmentinde yer alıyor. Uzun bir silüete ve yere yakın gövdeye sahip R 18, çift motor beşikli şasisi ile etkileyici bir sürüş tecrübesi sunuyor. R 18’de yer alan 1802 cc hacmindeki iki silindirli boxer motor, 91 beygir güç ve 158 Nm tork kıymetleriyle dikkat çekiyor.

 

BMW R 18 B ise serinin en dikkat çeken modellerinden biri olarak showroomda sergileniyor. R 18 B, BMW Motorrad’ın touring mirasını ve R 18 ailesinin duygusal karakterini katıksız bir güçle bir ortaya getiriyor. Geniş ön kısmın gidon kısmında kullanılan kaplama panelleri ve alçak ön cam, modelin güçlü karakterini sergiliyor. 

 

Motosikletin geriye hakikat alçalan silüeti çarpıcı görünümlü yüksek ön kaplama panelinden damla biçimindeki 24 litrelik yakıt deposuna, uzatılmış seleye ve akabinde kalıcı olarak monte edilen çantaların ve entegre stop lambalarının yer aldığı art kısma uzanarak BMW Motorrad’ın tipik dengeli ve sade dizaynını bagger usulü bir motosiklete mahsus karakteristik görünümle birleştiriyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen