Cts. May 18th, 2024


Konak Belediyesi’nin çocuk, tabiat ve hayvan haklarına “Bu Gezegen Hepimizin” sloganıyla sahip çıkan tertibi 4. Patilerin Şenliği, yüzlerce tabiat ve hayvanseveri Gündoğdu Meydanı’nda bir ortaya getirdi. Ortalarında etraf örgütleri, çocuk ve hayvan hakları ile arama kurtarma derneklerinin de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının büyük ilgi gösterdiği şenlikte vatandaşlara 5 ton kedi ve köpek maması dağıtıldı. Şenliğe katılan Konak Belediye Lideri Abdül Batur, stantları tek tek ziyaret etti.

 

 

Konak Belediyesi’nin Gündoğdu Meydanı’nda 50’yi aşan sivil toplum kuruluşunun iştirakiyle dördüncü defa düzenlediği, Türkiye’nin can dostları odak alan en kapsamlı aktifliği Patilerin Şenliği, yüzlerce tabiat ve hayvanseveri İzmir’in kalbinde bir ortaya getirdi. Çocuk, tabiat ve hayvan haklarına bu yıl da “Bu Gezegen Hepimizin” sloganıyla sahip çıkan Patilerin Şenliği, büyük bir coşkuyla yapıldı. Lider Pet Food, HavHav.com.tr, Reçine At Çiftliği, Bear Gençlik ve Spor Kulübü, Tiyatro Pınar, Pink Party Consept, Le Charm Naturel, The Woof Dog Resort, Bobyland Spor Kulübü ve Köpek Bahçesi’nin hizmet sponsoru olarak katkı koyduğu şenliğe mesken sahibi Konak Belediye Lideri Abdül Batur’la birlikte CHP Konak İlçe Lideri Ozan Ali İlgazi, Konak Belediye Meclisi üyeleri, CHP İzmir Vilayet ve Konak İlçe örgütlerinin yöneticileri, gençlik ve bayan kolları temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Lider Abdül Batur, şenlikteki stantları tek tek ziyaret etti. 

 

Sivil toplumdan büyük ilgi

 

Festivalde ortalarında TEMA İzmir, Ege Orman Vakfı ve İZÇEV’in de bulunduğu etraf örgütleri, Kistik Fibrosiz Derneği (KİFDER), Down Sendromu Derneği, Çağdaş Ömrü Destekleme Derneği (ÇYDD) üzere çocuk hakları, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) üzere hayvan hakları dernekleri olmak üzere 50 sivil toplum kuruluşu yer aldı. Şenlik bu yıl AKUT, Hayvan Arama Kurtarma Derneği (HAKTİM), ANDA İZMİR üzere arama kurtarma derneklerini de ağırladı.

 

Can dostlar sahnedeydi

 

Birbirinden renkli aktifliklerin düzenlendiği şenlikte söyleşi, tiyatro, dans ve kukla şovları yer aldı. Tiyatro şovlarında çocuklara etraf şuurunu aşılamayı amaçlayan oyunlar sahnelenirken, sivil toplum kuruluşları da stantlarında bilhassa çocukların tabiat şuurunu geliştirmek için özel atölyeler düzenledi.  Can dostlar ise hoşluk ve yetenek müsabakalarında uzunluk göstererek, performans şovları yaptı. Dereceye giren can dostlar ile sahiplerine çeşitli armağanlar verildi.

 

5 ton mama dağıtıldı

 

Konak Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Afet İşleri Müdürlüğü’nün açtığı stantlarla şenlik alanında oldu. Konak Belediyesi Konak Afet Merkezi (KAM) takımları de aktifliğe katıldı. Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kurduğu stantta ziyaretçilerini ağırlayarak, hayvan sahiplenen yahut sokaktaki canları besleyen vatandaşlara gün uzunluğu mama dağıttı. Mamanın yanı sıra mama tabağı, suluk, dışkı toplama torbası üzere eserler de hayvan sahiplerine verilirken, Konak Belediyesi Hayvan Sıhhati Merkezi’nden 7 kedi ile 6 köpek hassas vatandaşların sahiplenmesiyle şenlikte ömürlük yuvalarına kavuştu. Şenliğin hizmet sponsorlarından Başkan Pet Food da iştirakçilere kedi ve köpek maması armağan etti. Şenlikte gün uzunluğu dağıtılan toplam mama ölçüsü 5 ton oldu.

 

En özel katılımcılar

 

Festivalin en özel iştirakçilerinden İzmir Down Sendromu Derneği farkındalık yaratan standının yanı sıra özel çocukların sergilediği dans gösterisiyle gönüllere taht kurdu. Veteriner Tabip Elif Simge Taşköprü, “Doğru Bilinen Yanlışlar” söyleşisinde şenlik iştirakçilerine farklı bilgiler aktardı.

 

Atlı polisler vazife başında

 

Bu yıl da aktiflik alanında gün uzunluğu güvenliği sağlamak için İzmir Vilayet Emniyet Müdürlüğü Atlı Polis Birimi’nden polislerin misyon aldığı şenlikte, İzmir Vilayet Emniyet Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi’nin (KEM) gösterisi ile HERA Köpek Eğitim ve Pansiyon Merkezi’nin K-9 gösterisi hayvanseverler tarafından ilgiyle takip edildi. Ünlü köpek eğitmeni Kutay Özkan da akıllı köpekler gösterisiyle sahne aldı.

 

Melek Hareketi

 

Çocuklar Duymasın dizisinde Emine karakterine hayat vermiş oyuncu Melek Şahin de bu yıl yeniden Melek Hareketi’yle alandaydı. Şahin çocuklarla mama kabı boyama aktifliği yaptı. Tema Vakfı’nın standında ise kuş yemliği atölyesi vardı. Çocuklar rengarenk mama ve su kapları ile kuş yemlikleri tasarlayarak şenlikte eğlenceli vakit geçirdi.

Festival akşamında Berkay Sonkan’ın zeybek ve Latin dansları gösterisi İzmirlilere renkli anlar yaşatırken, aktifliğin sonunda tüm iştirakçilere plaketleri verildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen