Cts. May 18th, 2024


Türkiye’de kitap fuarcılığı alanında örnek gösterilen 13. Kocaeli Kitap Fuarı tüm heyecanıyla devam ediyor. Hoş ve nitelikli bir kültür sanat ortamını kente sunan Büyükşehir, bu yılki fuar için Yapay Zeka, Şehri-i Mahal Minyatür ve Kadim Esnaflar olmak üzere 3 farklı başlıktan oluşan özel stantlar hazırladı. Stantlar, kitap dostları tarafından ilgiyle takip ediliyor. 

 

YAPAY ZEKÂ SERGİSİ

Kitap tutkunlarının büyük ilgisini çeken stantlardan birincisi Yapay Zekâ ile tasarlanan ‘Roman Kahramanları’. Stant; Dünya ve Türk Edebiyatının değerli yapıtlarındaki kahramanların gerçek hayatta yaşasalardı nasıl görünebileceğini gelişmiş yapay zeka uygulaması ile tasarlandı. Stantta, romanların geçtiği periyodun tesirleri ve müellifinin kahramanı anlatırken verdiği ipuçlarından yola çıkılarak, 33 roman kahramanının gerçek hayatta nasıl görünebileceği çizildi.

 

ŞEHR-İ MAHAL MİNYATÜR SERGİSİ

13. Kitap Fuarı’nın ikinci özel standı ise Kocaeli’nin tarihi mimari yapıtlarını, kültürel pahalarını, toplumsal birikimini ve öykülerini kullanarak hazırlanan minyatür standı.  Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Klâsik El Sanatları Kısmı sanatkarları tarafından hazırlanan stantta; Süleyman Paşa ve Mescidi, Selim Sırrı Paşa ve Konağı, Seka Kâğıt Fabrikası ve Mehmet Ali Kâğıtçı, Sultan Abdülaziz ve Kasrı Hümayun üzere 41 eser minyatürlere aktarıldı.

 

KADİM ESNAFLAR UNUTULMADI

Büyükşehir, 13. Kitap Fuarı’nda esnafları da unutmadı. Bu bağlamda kentin hafızası olan esnaflar, bu yılki 13. Kitap Fuarı’nda yerini aldı. Kocaeli’nin 11 ilçesinden birer esnaf ve İzmit’ten beş esnaf olmak üzere çeşitli meslek kollarında çalışan 16 esnafı belirleyen Büyükşehir, onların kurgusal hikayelerini kaleme alarak stant ortamına taşıdı. Kocaeli Kongre Merkezi’nin çabucak önünde sergilenen yapıtlara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen