Çar. May 1st, 2024


İstanbul Sabiha Gökçen (İSG), Avrupa’nın en fazla turist alan 3. kenti İstanbul’a daha yeterli hizmet vermek için terminal hizmetlerini çağdaş teknoloji ile donatmaya devam ediyor. ECAC Standard 3.1 geliştirme projesi kapsamında İSG’nin satın aldığı yeni kuşak bilgisayarlı tomografi (CT) patlayıcı tespit sistemi (EDS) aygıtları sayesinde yolcu şut altı bagajlarının havalimanındaki geçiş müddeti hızlanacak. 

 

İSG’de yeni kuşak  CT EDS tarama aygıtları periyodu başlıyor

Dünya çapında X-ray aygıtları ve akıllı güvenlik tahlilleri kolunda 300’den fazla eser yelpazesi ile büyük bir pazar hissesine sahip olan Pekin merkezli Nuctech firması Çin, Polonya ve Brezilya’daki üretim merkezleriyle 170’ten fazla ülkeye hizmet sağlıyor.  Firmanın WooKong H model yeni kuşak  CT EDS tarama aygıtlarını satın alan İSG, 17 Ekim Salı günü Malezya Havalimanları Küme İdare Şurası ile birlikte Nuctech yetkililerini Sabiha Gökçen Terminali’nde ağırladı. Toplantıya Nuctech Pekin merkez ve Türkiye ofislerinden temsilciler katıldı. Nuctech Satış Yöneticisi en son teknoloji CT tarama teknolojisi sayesinde bagajın üç boyutlu (3D) manzarasını ve çok dilimli imgelerini renkli olarak ekrana yansıtan WooKong H model aygıtın hem tarama tünel boyutu hem de manzara kalitesiyle bir üst düzeye ulaştığını, ayrıyeten bagaj taşıma sistemi (BHS) ile büsbütün entegre olabildiğini belirtti.

 

WooKong H model aygıtlar ile uçak ve yolcu bekleme müddetleri minimuma iniyor

2022 yılını 30.8 milyon yolcu ile kapatan Sabiha Gökçen Havalimanı, pandemi sonrası global ölçekte seyahat çılgınlığının yaşandığı ve yaz-kış demeden ağır bir turizm döneminin yaşandığı kurallarda terminal operasyonlarını daha verimli formda yönetmek ve yolcu konforunu artırmak için WooKong H model aygıtları tercih etti. 

Yeni kuşak WooKong H model aygıtı hassas tespit kabiliyeti ile bagajlarda bulunan patlayıcı üzere tehlikeli objeleri tek tarama düzeyinde farklı açılardan ve yüksek çözünürlükte algılayarak terminal ve uçak güvenliğini korumakla bir arada, geniş tarama kapasitesi ile uçak ve yolcu bekleme müddetlerini de en az düzeye indirmeye katkı sağlıyor.

 

Murad, “havalimanı operasyonlarımızın suratı artacak”

Havalimanı güvenliğini artıracak ve yolcu valiz denetimini hızlandıracak CT EDS aygıtlarıyla ilgili açıklama yapan İSG İdare Şurası Danışmanı Dato Azmi Murad, “Misafirlerimizin kullanımına sunduğumuz bu en son teknoloji tarama aygıtları ile yolcu şut altı bagajlarının denetimi hızlanacak ve bu sayede havalimanı operasyonlarımızın suratı artacaktır” dedi.

Nuctech West Asia Genel Müdürü Ronnie Meng ise “Sabiha Gökçen Havalimanı ile işbirlikteliği içerisinde olmak bizim için büyük bir gurur. 21 yıldır Türkiye pazarına hizmet vermekteyiz ve İSG ile portföyümüzü bir üst düzeye çıkardığımıza inanıyoruz. En güzel hizmet mottomuzla çalışmalarımızı sürdürerek havalimanı operasyonlarına daha farklı teknolojilerle katkı sağlamaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen