Cts. May 4th, 2024


Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 40. Olağan Meclis Toplantısı, Artuklu Belediyesi konut sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, konut sahibi Artuklu Belediye Lideri Mehmet Tatlıdede, üye belediye liderleri, meclis üyeleri, üye belediye koordinatörleri, ve basın mensupları katıldı. Toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Etraf Muhafaza ve Denetim Dairesi Lideri Mesut Ehemmiyet de hazır bulundu.

ÖDÜL MERASİMİ YAPILDI

Açılış konuşmalarının akabinde 40. olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis toplantısından sonra Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından on üçüncüsü düzenlenen 2023 Sağlıklı Kentler En Güzel Uygulama Yarışını kazanan belediyelere mükafatları verildi. 

 

DİP ÇAMURU PAKLIĞI PROJESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Avrupa’nın en büyük dünyanın ise sayılı etraf projelerinden biri olan “Körfez Taban Çamuru Temizleme Projesi” Sağlıklı Kentler Müsabakasında ödül aldı. Büyükşehir belediyeleri kategorisinde 20 proje, büyükşehir ilçe belediyeleri kategorisinde 48 proje, vilayet belediyeleri kategorisinde 8 ve vilayet ilçe belediyeleri kategorisinde 3 toplamda 79 proje heyet tarafından tek tek incelendi. 

SAĞLIKLI ETRAF KATEGORİSİNDE

Değerlendirme sonucu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “İzmit Körfezi Doğu Baseni Taban Çamuru Temizlemesi, Susuzlaştırması ve Berteraf Himet İşi” prejesi ‘Sağlıklı Çevre” kategorisinde ödül almaya hak kazandı. Mükafatı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ismine daire lideri Kıymet aldı. Ödül merasiminin akabinde toplu fotoğraf çekilerek meclis toplantısı sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen