Cts. May 4th, 2024


Koç Üniversitesi Hastanesi ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen “Sağlık Elde Başlar Projesi” 7. yılında da çocuklara el ve tırnak paklığı, gerçek el yıkama alışkanlığı kazandırılması konusunda eğitimlerine devam ediyor. Dünya El Yıkama Günü kapsamında düzenlenen proje ile, 5 binden fazla çocuğa ulaşılması hedefleniyor. 16 Ekim Pazartesi günü Şehit Ömer Cankatar İlkokulu’nda düzenlenen eğitime, Zeytinburnu Belediye Lideri Ömer Arısoy, Zeytinburnu İlçe Ulusal Eğitim Müdürü İsmail Çetinkaya, Koç Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Gözer ve Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kısmı Prof. Dr. Süda Tekin katıldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci devrinde uygulanmaya başlanan proje ile bu yıl Zeytinburnu’ndaki 15 okulda 5 binden fazla çocuğa ulaşılması amaçlanıyor.  

 

Prof. Dr. Süda Tekin: “Sağlıklı olmak, pak kalmakla başlar”

 

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süda Tekin, hususla ilgili olarak şunları söyledi: “Enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde en kolay, en kolay ve en ucuz prosedür el hijyenidir. El yıkamayla pek çok bulaşıcı hastalık önlenebilir. El hijyeni konusunda farkındalığın artırılması, el yıkama konusunda erken yaşta alışkanlıkların edinilmesi emeliyle 15 Ekim 2008’den beri ‘Dünya el yıkama günü’ farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bizler de Zeytinburnu Belediyesi Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve Koç Üniversitesi Hastanesi olarak, bu farkındalığın küçük yaşlarda kazanılmasını sağlamak gayeli okullara ziyarette bulunuyoruz. Proje kapsamında 6 yıldır yaklaşık 25 binden fazla çocuğa ulaştık. Okullarda el hijyeninin ehemmiyetini içeren anlatımlar ve uygulamalı el yıkama eğitimleri vermekteyiz. Bu yıl da 15 okul ziyaret ederek, daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Eğitimlerimizde yeni nesile, çocuklarımıza paklığı öğretiyoruz. Sağlıklı olmanın birinci şartının pak kalmak olduğunu anlatıyoruz. Bunu ilkokul düzeyindeki çocuklara, çocuklar aracılığıyla tüm ailelere ve topluma yaymaya hedefliyoruz. Sıhhat Elde Başlar sloganıyla sağlıklı bir kuşak hedefliyoruz.”

 

Zeytinburnu Belediye Lideri Ömer Arısoy: “Sağlıklı Bir Eğitim İçin Elleri Pak Tutuyoruz”

Çocukların el yıkama alışkanlığı edinmesinin onları birçok hastalıktan koruyacağını lisana getiren Zeytinburnu Belediye Lideri Ömer Arısoy, “El yıkamak tıpkı vakitte bir alışkanlıktır. Bilim insanlarının tabir ettiği üzere hastalıkların en az yarısı elimizdeki mikroplardan bulaşıyor. Konusunda uzman tabiplerimiz hakikat biçimde el yıkamayla bu bulaşmanın önüne rahatlıkla geçilebileceğini söz ediyor. Alışkanlık dediğimiz şey küçük yaşlarda başlar. Biz de ’Dünya El Yıkama Günü’ sebebiyle Koç Üniversitesi Hastanesi iş birliğiyle Zeytinburnu’muzdaki tüm ilkokul birinci sınıf öğrencilerine el yıkama seti ikram etmeye başladık. Tıpkı vakitte Koç Üniversitesi Hastanesi’nden gelen uzman tabiplerimiz da çocuklarımıza ellerini nasıl yıkamaları gerektiğini anlatıyor ve sınıfta birlikte uygulamasını yapıyorlar. Bu proje sayesinde çocuklarımız hakikat el yıkama tekniklerini öğrenerek kendilerine ya da arkadaşlarına mikrop bulaştırma ihtimalini en düşük düzeyde tutacak” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen