Çar. May 15th, 2024


Samsung Electronics, 2023 Neo QLED ve QLED serisindeki modellerin[1] TÜV Rheinland’dan “Low Vision Care” sertifikası aldığını açıkladı. Bu sertifika, bir tıp görme bozukluğu olan Ambliyopi’den muzdarip kullanıcıların algısını düzgünleştirmek üzere manzara geliştirme standartlarına uyan eserlere veriliyor.

 

Samsung Electronics Görsel Ekran İş Ünitesi Lider Yardımcısı Seokwoo Jason Yong, sertifikayla ilgili şunları söyledi: “Teknolojideki yenilikler, herkes tarafından kullanılabildiğinde büyük mana taşıyor. Kullanıcıların izleme tecrübesini güzelleştirme ve erişilebilirliği artırma emeliyle pek çok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın ispatı niteliğindeki bu sertifikayı almaktan heyecan duyuyoruz. Samsung’un ‘Her Yerde Herkes İçin Ekran’ misyonunu sürdürerek tüm izleyicilerin gereksinimlerine cevap veren üstün kalite ekranlar sunmaya devam edeceğiz.”

 

Samsung, farklı tıpta görme bozukluklarına sahip tüketicilerin izleme tecrübesini uygunlaştırmak için Relumino Modunu geliştirmişti. Bu mod, ana sınırları vurgulamak, kontrastı ve sertliği artırmak üzere görüntülerin belli özelliklerini geliştirerek ekrandaki içeriklerin ayırt edilmesini sağlıyor ve izleyici ekrandaki hareketi daha kolay takip edebiliyor. Göz tembelliği olarak da bilinen ambliyopi ise çocukların yaklaşık yüzde üçünde görülüyor. Birden fazla ambliyopi olayında, çocukların beyni bir gözden gelen sinyalleri fark etmiyor ve bu nedenle yalnızca başka gözdeki görme yetisi gelişiyor.

 

İzleme tecrübesini artıran pek çok sertifikaya sahip

Lider bir memleketler arası sertifikalandırma kuruluşu olan TÜV Rheinland, “Low Vision Care” sertifikasıyla teknolojik eserlerin ambliyopisi olan bireylerin tecrübesini nasıl etkilediğini kıymetlendiriyor. Kurum bu kapsamda, olağan ekran modları ile Relumino Modundaki netlik, sertlik ve görme rahatlığına yönelik genel ögeler ortasındaki farkları karşılaştıran çeşitli testler gerçekleştirdi.

 

Samsung ekranları, yeni sertifikaya ek olarak, Verband Deutscher Elektrotechniker’den (VDE) “Circadian Rhythm Display” ve “Eye Care” sertifikalarının yanı sıra daha inançlı ve daha rahat bir izleme tecrübesi sunan teknolojilere Underwriters Laboratories tarafından verilen (UL) “Glare-Free” onayına da sahip. “Pantone Validated” ve “Skin Tone Validated” sertifikalarını da alan Samsung ekranları,  Pantone’un renk doğruluğu standartlarını da karşılıyor. Daha da uzayan sertifika listesi, inovasyonların tüketicilerin teknolojiyle olan tecrübelerini nasıl olumlu istikamette etkileyebileceğini gösteriyor ve Samsung’un TV’lerde son 17 yıldır sürdürdüğü global liderliğine vurgu yapıyor.[2]  

 

Samsung’un 2023 TV serisi eserleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyen kullanıcılar, samsung.com/tr/ adresini ziyaret edebilirler.

 

[1] Neo QLED 8K (QN900, QN800), Neo QLED 4K (QN80 ve üzeri) ve QLED (Q80 ve üzeri) serileri kapsamaktadır. Özelliğin sunulduğu modeller bölgeye nazaran değişiklik gösterebilir. 

[2] Pazar araştırma şirketi Omdia’nın açıkladığı Informa Tech LLC şirketi tarafından 2022’nin son çeyreğinde yayımlanan “TV Sets Spotlight / TV Sets Merket Tracker” raporuna dayanmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen