Çar. May 1st, 2024


 Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediyesi tarafından yeni ekonomik tablodan en az etkilenmek için yapılan arazi satışlarıyla ilgili yapılan tenkitlere Belediye Meclisi’nden yanıt verdi. 

  Çeşitli belediyelerin satış sayılarıyla ilgili bilgi veren Lider Sertaslan, belediyelerin şimdiki ekonomik tabloya karşı bu türlü bir tedbir aldıklarını ve tüm belediyelerin bu türlü yapmak zorunda olduğunu tabir ederken, kendisini eleştiren muhalefet partisi üyelerine, misyon mühletince yaptıkları satışların aktüel kur ölçüsüyle yalnızca 2017 yılındaki satışlara eşit olduğunu, 2019 yılının birinci dört ayında bile arazi satışı yapıldığını vurguladı. 

Başkan Sertaslan, “Sadece küçük bir azınlık halinden memnun”

  Türk milletinin ekonomik olarak zorda olduğunu ve yalnızca küçük bir azınlığın halinden şad olduğunu tabir eden Lider Sertaslan, “Güncel ekonomik gelişmeler ve 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan sarsıntı felaketiyle birlikte belediyelerin ekonomik olarak zora girdiğini belirtti. Son üç yıldır evsel atıkların Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla birlikte toplanamadığını ve Gemlik Belediyesi’ne ek olarak yıllık 42 milyon TL’lik bir gelir kaybını oluşturduğuna değindi.

2019’un birinci aylarında bile satış yapılmış

  2019 yılında maaş olarak işçiye ödediği ölçünün iki katı kadar her ay Vilayetler Bankasından para geldiğini söz eden Lider Sertaslan, bu sayının son iki ayda 15 milyon TL olduğunu ve yalnızca Gemlik Belediyesi’nin ayda 17 milyon TL’ye yakın maaş ödemesi gerçekleştirdiğine değinirken, “Enflasyonist ortamdan Gemlik Belediyesi de hissesini aldı. Aktüel ekonomik tablo bu türlü giderse bu satışlara muhtaçlığımız var. Evvelki meclislerimizde evet oyu verdiğiniz sayının 20 milyon TL’si ile eyt kapsamında emekli olan 48 çalışanımızın tazminatlarını ödedik” dedi. Türkiye’deki başka belediyelerin yaptığı satışlarla ilgili örnekleri de belediye meclisinde lisana getiren lider Sertaslan, 2019 yılında kendileri vazifeye gelmeden evvel bile satışların devam ettiğini ve yeni döviz kuruyla 4 yılda satılan taşınmazların toplamının yalnızca 2017 yılında yapılan satışlara denk olduğunu tabir etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen