Cum. May 3rd, 2024


Çankaya Belediyesinin Ankara’da tahsil gören üniversite öğrencilerine maddi dayanak hedefli hayata geçirdiği Çankaya’nın Filizleri, gönüllü bağışçılarını arıyor. Çankaya’nın Filizleri’ne bağışçı olmak isteyen ile eğitim desteğine ihtiyac olan öğrenciler filizler.cankaya.bel.tr/ internet sitesinden başvurularını yapabiliyor.

Çankaya Belediyesinin üniversite tahsilini Ankara’da sürdüren öğrencilere gönüllü bağışçılarla eğitim dayanağı imkanı sağladığı “Çankaya’nın Filizleri” uygulamasında maddi zahmet yaşayan öğrenciler istekli bağışçılardan destek bekliyor. Çankaya’nın Filizleri’ne bağışçı olmak isteyen ile eğitim desteğine ihtiyacı olan öğrenciler filizler.cankaya.bel.tr/ internet sitesinden başvurularını yapabiliyor. Eğitim dayanağı her yıl 10 ay boyunca ayda 750 TL olarak veriliyor.

Çankaya’nın Filizleri projesine müracaat kaideleri: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Ankara Çankaya İlçesi hudutları içerisinde ikamet etmek. Ankara’da herhangi bir devlet üniversitesinin örgün eğitiminde lisans programında öğrenimini sürdürüyor olmak. Tahsilini sürdüren öğrenciler için 100’lük sistemde 70’in üzerinde, 4’lük sistemde ise, 2,70’in üzerinde genel not ortalamasına sahip olmak. Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için yerleştiği bölümün puan çeşidinde birinci 50.000’de olmak. Maddi bakımdan takviyeye ihtiyacı olan ve ailede kişi başına düşen gelirin, minimum fiyatın üçte birini geçmemesi şartını taşımak.

GENÇLERE TAKVİYE GELECEĞE HİZMET

Öğrencilerin ekonomik münasebetlerle eğitim hayatından uzak kalmaması için öğrencilerin takviyeye muhtaçlık duyduğunu belirten Çankaya Belediye Lideri Alper Taşdelen, “Aydınlık bir gelecek için eğitimli gençlere gereksinimimiz var. Gençlerimizin bu ekonomik zorluklarla uğraş etmesi yerine âlâ bir eğitime odaklanması gerekir. Ülkemizin geleceği için gençlerimize hepimiz destek olmalıyız. Biz yalnızca köprü vazifesi görüyoruz. Bağış yapmak isteyeni ve maddi ihtiyacı olan öğrenciyi bir ortaya getiriyoruz. Hepimiz ülkemizin geleceği için gençlerimize takviye olmalıyız. Biz ayrıyeten belediye olarak her akşam 4 bin öğrencimize akşam yemeği veriyoruz. Rahat bir halde ders çalışabilmeleri için Çankaya Konutlarımız ve kültür merkezlerimizde kütüphaneler oluşturduk” dedi.

TOPLUMSAL DAYANIŞMA AMAÇLANIYOR

Öğrencilere dayanak olmak isteyen kişi, kurum, sivil toplum kuruluşları, apartman ve site sakinleri, özel ve hukukî şahıslar tarafından işletilen işletmeler ve diğer gönüllü kümeler ile öğrenciler ortasında gönül köprüsü kuran Çankaya Belediyesi, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Öğrencinin kayıtlı bulunduğu yükseköğrenim kurumuyla ilişiği kesildiğinde, not ortalamasının yetersizliğinde, öğrenci üniversitedeki eğitim-öğretimini tamamladığında, maddi durumu hakkında gerçek dışı beyanda bulunması veya ekonomik durumunun uygunlaşması halinde, gönüllülerin projeden çekilmesi veya öğrenim takviyesi finanse edilememesi durumunda tahsil dayanağı kesiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen