Paz. May 5th, 2024


Çankaya Belediyesi, Ankara’da hiçbir lokal idarenin yapamadığını yaparak, pandemide başlayan üniversite öğrencilerine fiyatsız akşam yemeği uygulamasına “ekonomik kriz var” demeden bu yıl da devam ediyor. Uygulamadan hafta içi her gün yaklaşık 4 bin üniversite öğrencisi yararlanıyor.

 Çankaya Belediyesi, Türkiye’de birincilere ve örnek işlere imza attı ve atmaya da devam ediyor.

Ankara’daki hiçbir lokal idarenin yapamadığını yaptı.

Çankaya Belediye Başkanlığına seçildiği 2014 yılından itibaren toplumsal belediyecilik anlayışından hareketle her vakit vatandaşın yanında olan Alper Taşdelen, dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde Ankara’daki hiçbir mahallî idarenin yapamadığını yaptı. Taşdelen’in talimatıyla Çankaya Belediyesi, Ankara’da eğitim gören üniversite öğrencilerine kapılarını sonuna kadar açtı.

 

HER AKŞAM GENÇLERLE BİREBİR SOFRADA

Pandemi devrinde üniversite öğrencilerine fiyatsız akşam yemeği uygulaması başlatıldı. Çankaya Belediyesi, pandemiden sonra başlayan ve süren ekonomik krizi gözeterek, uygulamaya bu yıl da devam etmeye karar verdi. Ankara’daki yaklaşık 4 bin üniversite öğrencisi hafta içi her gün saat 17.30-18.30 ortasında Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası ve 17.30-19.00 ortasında ODTÜ’ye yakın 100 Yıl Çankaya Evi’ne gidiyor ve fiyatsız akşam yemeklerini yemeye devam ediyor.

 

TAŞDELEN: HALKIN OLANI HALKIMIZA VERİYORUZ

Taşdelen, şunları söyledi: “Biz halkın olanı halkımıza veriyoruz. Sağlıklı beslenmenin temel bir insan hakkı olduğu anlayışıyla hareket ettik. ‘Ekonomik kriz var’ demeden de halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Her akşam 4 bin üniversite öğrencisine fiyatsız akşam yemeği veriyoruz. Hem çocuklarını Ankara’ya gönderen ailelerimizin gözü geride kalmıyor hem üniversiteli arkadaşlarımız belediyemizin bu hizmetimizden yararlanıyor. Ayrıyeten Ankara’daki 3 bin ilkokul öğrencimizin sıcak öğlen yemeklerini de sıralarına kadar götürüyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen