Paz. Nis 28th, 2024


Sony, Alpha ekosistemindeki Aynasız ve Full Frame fotoğraf makinesi serisi ile fotoğrafçılık dünyasına getirdiği yeniliklerin 10. yılını kutluyor. Geçtiğimiz on yıl boyunca fotoğraf teknolojisinin hudutlarını zorlayarak kesimi tekrar şekillendiren Sony, fotoğrafçıları ve videografları en yeni ekipmanlarıyla güçlendirmeye devam ediyor.

 

Kilometre Taşları:

– 2013: Dünyanın birinci aynasız full frame fotoğraf makineleri[i] olan Sony Alpha 7 ve 7R’nin tanıtılmasıyla fotoğrafçılık dünyasında ihtilal yaşandı. Bu öncü modeller, Alpha serisi için süregelen bir yeniliğin başlangıcı oldu.

– 2014: Sony, bir yıldan kısa bir mühlet sonra yüksek ISO ayarlarında düşük ışık performansı ve 4K görüntü kaydı için yeni standartlar belirleyen ‘S’ varyasyonunu tanıttı.

– 2015: Çığır açan 42,4 megapiksel art aydınlatmalı full frame sensöre sahip Alpha 7R II, fotoğrafçılık standartlarını yine tanımlamaya devam etti.

– 2017: 2017’de piyasaya sürülen Alpha 9, saniyede 20 kare üzere etkileyici bir süratte karartmasız, kesintisiz ve sessiz çekim imkanı sunarak spor fotoğrafçılarına DSLR çekim yapan meslektaşlarına nazaran rekabet avantajı sağladı.

– 2020: Dünyanın en küçük ve en hafif full frame fotoğraf makinesi[ii] Alpha 7C’yi duyurdu. 

– 2021: Yüksek çözünürlüklü 50,1 megapiksel sensörü ve 8k görüntü kayıt özelliklerini bir ortaya getirerek dünyanın birinci full frame aynasız fotoğraf makinesi[iii] Alpha 1’i duyurdu. Hem fotoğrafçılar hem de videograflar için çığır açan bu aygıtla birlikte profesyonel görüntüleme alanında damga vurdu.

– 2022: Otomatik odaklama için AI sürece çipi ile donatılan birinci Alpha fotoğraf makinesi Alpha 7R V, son teknoloji yapay zeka sürece, insan formu ve poz iddiası hakkında detaylı bilgiler kullanarak tanıma doğruluğunu arttırdı. Sırf yüz ve göz algılayan sistemlerin ötesine de geçerek hayvanlar, araçlar ve böcekler üzere çeşitli bahis cinslerini tanımlamayı başardı.

 

Sony, 10. yıl dönümünü kutlamak için son on yılda Sony full frame Alpha fotoğraf makineleriyle çekilmiş en uygun manzaralardan oluşan bir koleksiyon hazırladı. Bu görsel yolculuğu interaktif flipbook’ta keşfedebilir, aşağıdaki infografik ile ihtilal niteliğindeki Sony Alpha vakit çizelgesine göz atabilirsiniz.

 

[i] Sony tarafından Ekim 2013 itibariyle yapılan araştırmaya nazaran, otomatik odaklama fonksiyonuna sahip refleks olmayan değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makineleri için.

[ii] FE 28-60mm F4-5.6 lens takılı bir Alpha 7C. Full frame değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makineleri ortasında, değiştirilebilir bir zoom lens ile birlikte. Eylül 2020 prestijiyle. Sony anketi.

[iii] Ocak 2021’de Sony araştırması. Full frame değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makineleri ortasında.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen