Paz. Nis 28th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Yönet’işim Konferansı”nda belediye yöneticileriyle bir ortaya geldi. Ali Poyrazoğlu’nun sunum yaptığı konferansta yöneticilere seslenen Lider Soyer, “İzmir son dört buçuk yılda birçok alanda öncülük yaptı. İzmir Türkiye’ye yeni bir deniz feneri olmaya muktedir. Siz, biz, ben, sen bu dünyanın değişimiyle ilgili birçok şey yapabiliriz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Stratejik İdare Sistemi kapsamında kurum içi irtibatı artırmak, yöneticiler ortası deneyim paylaşımını sağlamak maksadıyla “Yönet’işim 2023” konferansı düzenledi. “Değişimin Anahtarı Sende” mottosuyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansta tiyatro sanatkarı, oyuncu, direktör, UNICEF Türkiye Âlâ Niyet Elçisi Ali Poyrazoğlu gelecek tasarımı ile bilgiler aktardı. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in de yöneticilere seslendiği programda İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Strateji Geliştirme Daire Lideri Lütfi Ünal da belediyenin idare sistemiyle ilgili sunum yaptı. 

Soyer, “İzmir birçok alanda öncülük yaptı”

İnsanın en güç okumasının kendini okuması olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Ben kendimi seviyorum. Hayatı seviyorum. Doğayı ve insanları seviyorum. Memleketimi seviyorum. Geçmişle gelecek ortasında bir köprü olduğumu da düşünüyorum. Memnun ve umutluyum. Rekabeti yalnızca kendimle yaptım. Seçime giderken 4.5 seneyi aklımdan geçirdim. Biz üzücü değil; yeterli iş çıkardık. Maskematik, turuncu çember, tohum sorunu üzere pek çok işte Türkiye’ye örnek olduk. İzmir birçok alanda öncülük yaptı. İzmir’in efsanesini şöyle görüyorum: Her biriniz yani yöneticiler, bir küçük çarkın başındasınız. Çarkların hepsi birbirini döndürüyor. Buradaki arkadaşlarımın hepsi en değerli işlerin içerisinde. Ben de o çarkın dişlisiyim. Hepimiz o büyük çarkın içerisindeyiz. Ne vakit egolarla karşılaşıyorsak o çarkın dişlisi olamıyoruz ve o büyük çarkı döndüremiyoruz” dedi.

İzmir’den Türkiye’ye sesleniyoruz

Her yeni günün akabinde öteki neler yapabilirim diye düşünmek gerektiğinin de altını çizen Lider Tunç Soyer, “Biz İzmir’den Türkiye’ye öbür bir şey söylemeye başlıyoruz. ‘Başka bir siyaset mümkün’ diyoruz. ‘Başka bir gelecek mümkün’ diyoruz. Yaşadığımız bütün yoksulluk, sefalet, hayat pahalılığı bir baht değil. Öteki bir öykü mümkün! İzmir Türkiye’ye yeni bir deniz feneri olmaya muktedir. Sizden diğer deniz feneri yok” halinde konuştu.

Başarının anahtarı sıkıntılarla yüzleşmek

Tiyatro sanatkarı, oyuncu, direktör, UNICEF Türkiye Yeterli Niyet Elçisi Ali Poyrazoğlu salondaki yöneticilere bir saati aşkın müddet içerisinde birbirinden pahalı bilgiler verdi. Poyrazoğlu, “Bir hayal taciriyim. Hayaller gerçekleşsin diye yol oluşturuyorum. Peşinde olduğumuz demokrasinin harika bir örneğini takım oyunu oluşturuyor. Bir şeften ise işaret alarak kumandaya nazaran işleri icra ediyoruz. İçimizdeki müziğin bitmemesi gerek. Her sabah uyandığımızda aynada yüzümüze baktığımızda, kendimizle baş başa kaldığımızda ‘Bugün her şeye sıfırdan başlayacağız’ demeliyiz. Her günümüzü öbüründen farklı bir işe çevirmeye çalışmalıyız. Akıl paydaşlığı yapıyoruz. Gelecek tasarımı yapıyoruz. Bizim seslendiğimiz beşerler benden ne bekliyor? Evvel tanımlayacaksın. Dünya küreselleşirken farklı kültürden beşerler birlikte iş yapmak zorunda. Yaptığımız işi dünyadaki sürate nazaran ayarlamak zorundayız. Eğitim diplomayı aldığımız gün başlıyor aslında. Eğitim işe girdikten sonra başlıyor. Yaptığın işte kendini sıfırdan eğitmek zorundasın. Problemlerle yüzleşen yapıya muvaffakiyet uğrar. İzmir Türkiye’nin en büyük aşk markalarından biri. Büyük bir aşk markası olabilmek için İzmir’in efsanesini yazacağız. İleriye gidebilmek için hayalleri yine kurgulayacağız” diye konuştu. Ali Poyrazoğlu “Tamamla Bizi Ey Aşk” kitabının “Nasıl Liderler Arıyoruz” kısmından birtakım kısımları de yöneticilere okudu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen