Cum. May 3rd, 2024


Çankaya Belediyesi’nce Beytepe, Alacaatlı, İlkbahar ve Mustafa Kemal Mahallelerinde yapılan Brezilya Parkı, İsmail Kavak Parkı, Prof. Dr. Müdriye Yıldız Bıçakçı Naturel Çocuk Parkı, Özkan Uğur Parkı, Filenin Sultanları Parkı ve 27 Aralık Kızılcagün Parkı’nın açılış merasimi Brezilya Parkı’nda gerçekleşti. Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia’nın da katıldığı açılışa, Çankaya Belediye Lideri Alper Taşdelen, CHP Ankara Vilayet Lideri Ümit Erkol, CHP Çankaya İlçe Lideri Fahri Yıldırım, CHP Mamak İlçe Lideri Behçet Akdulum ve çok sayıda vatandaş geldi.

  

EN ÇOK PARK AÇAN VE YEŞİL ALANI KORUYAN BELEDİYE ÇANKAYA 

Törenin açılışında konuşan Taşdelen, Çankaya’ya yeni hizmetleri, yeni yapıtları kazandırmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Taşdelen, şunları söyledi:

“Bugün açtığımız 6 park ile birlikte 9,5 yılda açtığımız yeni park sayısını 110’a çıkarttık. Açtığımız parklarla toplam yeşil alan ölçüsü 1 milyon 600 bin metrekareyi aşmış durumda. Bu manada Türkiye’nin en çok park yapan ilçe belediyelerinin başında geliyoruz. Bu parklarımızı kenti betona boğan anlayışla değil tam bilakis evvel insan, evvel tabiat diyen bir anlayışla yapıyoruz. Bizde çalışmak var, üretmek var, Çankaya’ya yeni hizmetleri, yeni yapıtları kazandırmak var.”

  

BELEDİYECİLİĞİN ALTIN ÇAĞIDIR 

Parkların yanı sıra pazaryeri, kreş, Çankaya Konutu, Aile Sıhhati Merkezi olmak üzere yeni açılışların da yapılacağını lisana getiren Taşdelen, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümünde Abidin Paşa Köşkü Ulusal Uğraş Müzesinin açılışını yapacağız. Ve mahallî seçimlerden evvel Atatürk Kültür Merkezinin açılışını yapacağız. Ankara’ya çok büyük bir yapıtı kazandırmış olacağız. Bu yaptıklarımız belediyeciliğin altın çağıdır, toplumsal demokrat belediyeciliğinin nasıl yapıldığının ispatıdır. Biz bu devirde ulusal ve memleketler arası birçok ödül aldık ancak biliyoruz ki en büyük ödül halkın teveccühüdür. Çankaya Cumhuriyetin konutu olarak, Atatürk’ün ilçesi olarak tekrar altın çağlarını yaşamaya devam edecek” dedi. 

Konuşmaların akabinde Taşdelen ve Büyükelçi Ceglia kırmızı kurdeleyi keserek 6 parkın toplu açılışını yaptı. 6 parkın açılmasıyla Çankaya’ya 16 bin 252 metrekarelik yeni yeşil alan daha kazandırıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen