Cts. Nis 27th, 2024


Bağcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü grupları tarafından yenileme ve düzenleme çalışmaları ilçe genelinde devam ediyor. Bu kapsamda ilçe sakinlerinin en kıymetli buluşma noktalarından biri olan Çarşı Caddesi’nde “Prestij Cadde Düzenlemesi” başladı. 3 etap biçiminde yapılacak çalışmalarda öncelikle caddenin mevcut taşların sökümü yapılarak altyapısı yenilecek. Devam eden süreçte ise çevre koşullarına uygun olarak dekoratif aydınlatmalar konumlandırılacak ve yeşil alanlar yeniden düzenlenecek.

Cadde boyunca süs eriği ağaçları dikilecek

Zemin ve dekoratif aydınlatmalarla çağdaş bir görünüme kavuşacak Çarşı Caddesi’nde irili ufaklı 120 ağaç bulunuyor. Mevcut olan ağaçların büyük bir kısmı ıhlamur ağaçlarından oluşuyor. 17 adet ağacın deplasesi yapılarak yerlerine cadde konseptine uygun olarak süs eriği ağaçları dikilecek. Ayrıca yenilenen Çarşı Caddesi boyunca engelliye uygun yaya yolu düzenlemeleri yapılacak ve yürüyüş yolunun her iki tarafı uzunluktan boya granit taşlarla kaplanacak. Projeye özel olarak tasarlanan kemerli aydınlatma direklerinin de caddeye estetiklik katması amaçlanıyor.

İstanbul’un en itibarlı caddelerinden biri olacak

Yenileme ve düzenleme çalışmalarımız tamamlandığında Çarşı Caddesi İstanbul’un en prestijli caddelerinden biri olacak. Bağcılar’ı daha yaşanılabilir bir hale getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Lideri Abdullah Özdemir, gibisi projelerin devam edeceğini belirtti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen