Paz. Haz 30th, 2024


TUR 2023’ün Altıncı Etabında Kaza Geçiren Sporcu 

Alessio Nieri Taburcu Oldu

 

8-15 Ekim 2023 tarihleri ortasında gerçekleşen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Bodrum-Selçuk etabında bahtsız bir kaza meydana gelmişti. Bitime 13 km kala Şirince’den iniş sırasında Birleşik Arap Emirlikleri ekibi UAE Emirates’ten Ryan Gibbons ile İtalya’nın Green Project-Bardianicsf-Faizine grubundan Alessio Nieri’nin yaptığı kaza sonucu Nieri, bariyerleri geçerek toprağa düşmüştü.

Kazanın çabucak akabinde, TIP 2023 Sıhhat Takımı Koordinatörü İlker Cömert, Acil Sıhhat Koordinatörü Dr. Esma Pehlivan, Acil Sıhhat Müdahale Hekimi Dr.Ali Yapakçı ve Aydın vilayet Sıhhat Müdürlüğü’ne bağlı 112 gruplarının süratli mudahalesiyle tedavisine başlanan 24 yaşındaki genç sportmen, sevk edildiği İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 10 gün sonra taburcu oldu.

Sporcunun hastanedeki tedavi sürecini Türkiye Bisiklet Federasyonu İdaresi ve ÇEŞİT 2023 Kadro Bağları Koordinatörü Koray Turhan yakından takip etti.

Bisikletçiyi taburcu etmek ve ülkesine uğurlamak üzere Teknik Konsey Lideri Yusuf Hitit, Türkiye Bisiklet Federasyonu Ulaşım Konseyi Üyesi Mustafa Karakuş ve Shimano Bisiklet Pazarlama Ekibi’nden Tuğçe Binay ve Mustafa Sevimli hastaneye gelerek atlete takviye oldu.

Tedavi süreci boyunca atlete dayanak vererek sürecin takipçisi olan Türkiye Bisiklet Federasyonu Lideri Emin Müftüoğlu; “Selçuk finişi öncesi ekranlara yansıyan imajlar hepimizi endişelendirmişti. Son konuğumuzu de sağ salim konutuna uğurlamaktan ötürü mutluyuz” dedi.

Tedavisi tamamlanan ve taburcu edilen Alessio Nieri, Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun yakın ilgisinden çok mutlu olduğunu belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen