Cum. May 3rd, 2024


Bugün 1.2 milyondan fazla araçtan oluşan ağıyla, Avrupa’nın en büyük araç kiralama firması olan Europcar’ın ödüllü toplumsal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Türkiye ofisi, yeni bir toplumsal farkındalık projesine daha imza attı. 

Trafik kazalarına neden olan kusurlar içinde şoför kusurlarının yüzde 86.8 ile birinci sırada yer almasından hareketle bu bahiste farkındalık uyandırmak için harekete geçen Europcar Türkiye, hem müşterilerinin hem de online kullanıcılarının dikkatlerini bu hususa çekmek için proje görselleri hazırlayarak bunları dijital kanalları aracılığıyla paylaştı. 

#YolaOdaklan hashtag’iyle paylaşılan bu görseller, bireylere araç kullanırken her saniyenin çok kıymetli olduğunu, telefondan kısa bir ileti göndermek, süratlice ruj tazelemek yahut kahveden bir yudum almak üzere saf görünen bir anlık dikkatsizliklerin onların hayatlarına mal olabilecek, geri dönülemez sonuçlar doğurabileceğini hatırlattı. 

Sosyal medyada ağır etkileşim aldı

Proje görsellerinin yayınlandıktan sonra hayli dikkat çektiğini kaydeden Europcar Türkiye CEO’su Fırat Fidan, “Sosyal medya kanallarında 300 binden fazla görüntülenme ve 2 bin 500’den fazla etkileşim aldık. Hedeflediğimiz farkındalığı deliller nitelikte kullanıcı yorumlarıyla #YolaOdaklan stratejimizi sürdürülebilir kılma motivasyonu yakaladık. En kıymetlisi; görsellerimizi gördükten sonra trafikte 1 kişi bile telefon kullanmayı, makyaj tazelemeyi, kahve içmeyi bırakıp ‘yola odaklandıysa’ bu bizim için en bedelli sonuç” değerlendirmesini yaptı. 

 

İşte trafik kazalarıyla ilgili dikkat cazibeli veriler

Europcar Türkiye’nin araç kullanırken her saniyenin kıymet taşıdığı ve inançta kalmanın şahısların yalnızca bir karar uzağında olduğu sonucunu çıkardığı trafik kaza dataları dikkatleri çekiyor. Bu kapsamda, TÜİK bilgilerine nazaran 2022 yılında Türkiye’de 1.232.957 trafik kazası meydana geldi ve kazaya neden olan kusurlar içinde şoför kusurları yüzde 86,8 ile birinci sırada yer aldı. Karayolu ağında 2022 yılında toplam 1 milyon 232 bin 957 adet trafik kazası meydana gelirken, trafik kazalarında ölenlerin yüzde 44,9’unu şoförler, yüzde 31,8’ini yolcular, yüzde 23,3’ünü ise yayalar oluşturdu. 

2 toplumsal sorumluluk projesi ödül kazandı 

Toplumsal cinsiyet eşitliği, eğitimde fırsat eşitliği üzere hususlarda, topluma yarar sağlamayı ve toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan toplumsal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Europcar Türkiye, bu alanda pek çok mükafatın de sahibi oldu. 

8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nde hayata geçirdiği ‘Eşitsizliğe Dur De!’ projesi Bayan Dostu Markalar Platformu’nca ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şuuru Kategorisi 2023 Bayan Dostu Markalar Farkındalık Ödülü’ne layık görülen Europcar Türkiye, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde de kız çocuklarının kalıplara sığdırılmadan yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken projesi ‘Kalıplara Sığmayan Kızım Var Benim’ ile de hem Bayan Dostu Markalar Platformu tarafından Bayan Dostu Marka Farkındalık Ödülü’nü hem de Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) tarafından Kuzey Yıldızı Ödülü’nü kazandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen