Cts. May 4th, 2024


Türkiye’nin en değerli ulusal, heyetli, fonksiyonel seramik müsabakalarından olan hanterra Seramik Yarışı üçüncü yılında “VAZO” konusu ile düzenleniyor. hanterra Seramik Yarışı, iyi ve özgün tasarım örneği olan, yaratıcılığı ve hayal gücünü yansıtan, teknik açıdan ehil el üretimi fonksiyonel seramiği ve bu süreçte seramikçinin harcadığı vakti, emeğini ve hayal gücünü ödüllendirmeyi hedefliyor. 

 

Türkiye’de seramik sanatını daha da yaygınlaştırmak, yaratıcılığın gücünü sanatseverlere hissettirmek için yapılan ve rastgele bir kısıtlama olmadan Türkiye’de yaşayan, seramiği seven herkesin iştirakine açık olan hanterra Seramik Müsabakası, Sibelco, Colorobbia Arka, Valentine Clays, Mars Hobi ve Stüdyo Fırınları ile Ceramila’nın sponsorluğunda düzenleniyor. Yarışın heyetinde Türk Seramik Sanatçılarından Tuba Lider Demircioğlu ve Ezgi Hakan, İç Mimar Ayhan Geveli, İngiltere’den Seramik sanatkarı Anna Thomson ve İtalya’dan küratör Domenica Laracà üzere Türkiye’den ve Avrupa’dan konusunda değerli isimler bulunmakta. 

 

Her sene düzenlenen ve bundan sonraki yıllarda da seramik sanatına takviye emeli ile bu geleneği sürdürmek ismine yapılacak hanterra Seramik Müsabakasının kurucuları Elif Özbay Şahan ve Kurtuluş Şahan yarış ile ilgili;

 

“Tüm dünyada olduğu üzere, Türkiye’de de son yıllarda seramiğe artan bir ilgi var. Maalesef dijital dünyanın hayatımızı ele geçirmesiyle oluşan yalnızlığın akabinde dokunabildiğimiz gereçlerle üretimler yapmaya gereksinim duyulduğunu, suratın ve tıpkı anda çok iş yapmanın dayatıldığı bir dünyada yavaşlamanın bir nevi ruhsal muhtaçlık olduğunu ve bu yüzden de seramiğin bu kadar tanınan olduğunu düşündüklerini” vurguluyorlar. Yurtdışındaki bilhassa İngiltere’deki seramik etkinliklerini yakından izlemeye çalıştıklarını, el üretimi seramik eserlere verilen bedelin ve gösterilen ilginin, toplumun stantlar, müsabakalar, şenlikler, seramik pazarları sayesinde bu mevzuda şuurlu olmasıyla yakından ilgisi olduğunu düşündüklerini de lisana getiriyorlar. 

 

hanterra Seramik Yarışını düzenlemeye başlamalarının temel sebebinin Türkiye’de de özgün dizaynın, kaliteli üretimin örneği olan eserlerin, bu müsabaka ile daha görünür olmasına katkıda bulunmak, el imali seramiğin ne kadar emek ağır bir üretim gerektirdiğini, her birinin eşsizliğini anlatmak olduğunu, üçüncü yılında heyecanla ve keyifle daha çok beşere ulaştığını görmenin memnunluğunu yaşadıklarını” söylüyorlar.

 

Yarışmayı kazananın muvaffakiyet mükafatı ve 25.000 TL değerinde hanterrahediye çeki ile ödüllendirileceği müsabakada, üç adet mansiyon mükafatına 6.000’er TL değerinde hanterra hediye çeki verilecek.

 

hanterra Seramik Müsabakası 2024 ile ilgili tüm detaylara hanterrayarisma.com web sitesinden ulaşılabilir.

 

YARIŞMA TAKVİMİ

12.01.2024 – İştirak için son tarih  

12.02.2024– Kazananların Duyurusu

23.02.2024 – Ödül Merasimi ve stant açılışı

 

HANTERRA,   ELİF ÖZBAY ŞAHAN VE KURTULUŞ ŞAHAN    HAKKINDA; 

 

2018 yılında seramik dalına farklı bir bakış açısı getirmek, kaliteli ve yenilikçi olmak gayesi ile kurulan hanterra, dünya çapında kalitesiyle tanınan üreticileri bir ortaya getirerek, en düzgün seramik materyallerinden kimilerini Türk seramik sanatkarlarına tanıttı. Seramik materyali satışı yanı sıra, seramik sanatıyla ilgili birçok yeniliğe imza atmayı hedefliyor.

 
Elif Özbay Şahan, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aile şirketi olan Özmak Mühendislik sayesinde her vakit seramikle iç içe olmasına karşın, çamurla birinci tanışması 1997 yılında gittiği İngiltere’de Oxford College of Further Education’dan aldığı eğitim sırasında oldu. Mimar olarak çalışma hayatına devam ederken seramiğe hobi olarak atölyesinde, yurtiçi ve yurtdışında katıldığı workshoplar, eğitimler ve çeşitli sergilerle devam etti.
 
Kurtuluş Şahan, Londra Imperial College’da İnşaat Mühendisliği kısmından mezun oldu. City University Bayes Business School’da MBA eğitimini tamamladıktan sonra dünyanın çeşitli yerlerinde memleketler arası projelerde vazife aldı. İş geliştirme ve idare mevzularında uzmanlaştı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen