Cts. May 4th, 2024


VAN KIYI YOLU’NDA PEYZAJ VE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Van Büyükşehir Belediyesi’nin, itibar projelerinden olan kıyı yolunda peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.
Vanlının hasretle beklediği kıyı yolunda sona geliniyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 12 kilometrelik Kıyı Yolu ve 1100 dönümlük Kıyı Parkı Rekreasyon Alanı Projeleri açılış için gün sayıyor.
Asfalt çalışmaları tamamlanan projede, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları ise aralıksız bir formda sürüyor. 100’lerce araç ve çalışanın hummalı bir çalışma yürüttüğü Kıyı Yolu ve Kıyı Parkı, kısa müddette tamamlanarak hizmete açılacak.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının tertibinde bayan eliyle yürütülen peyzaj çalışmalarında mevsim koşullarına uygun 400 adet Çınar, 300 adet Süs Elması, 300 adet İğde, 200 adet Dilbudak, 800 adet Akçaağaç ile 100 adet Söğüt ağacı ve bin 570 Mazı Çiçeği, 20 bin adet gül, 30 bin Ateş Dikeni çiçeği, 45 bin Ardıç ve  60 bin Berberis çiçeği toprakla buluşturuluyor.
Ayrıca peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları ile birlikte bisiklet yolu, yaya ve yürüyüş yolu, aydınlatma, çocuk oyun kümeleri, fitness aletleri, spor alanları, güvenlik kulübeleri, WC ve Mescit üzere donatıların da inşası devam ediyor.
Yapılan çalışmaları sık sık yerinde takip ederek, çalışmaların her etabını inceleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Lider Vekili Ozan Balcı, Van iklimine uygun ağaçların dikildiği, peyzaj çalışmalarının süratle sürdüğü Kıyı Yolu’nun kısa müddette tamamlanarak hizmete açılacağı muştusunu verdi.
KENT TRAFİĞİ NEFES ALACAK
İskele-Fidanlık ve Fidanlık-Havalimanı olmak üzere iki etap formunda hayata geçirilen proje, Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini kıyıda buluşturarak, kent trafiğine de rahat bir nefes aldıracak. Ayrıyeten Hatuniye Yolu, Eski Kale Yolu, Yaşar Kemal Parkı ve orta ilişkileri da yapılan Kıyı Yolu’nun Erciş Yolu’na kadar uzatılması hedefleniyor.  
PROJELER KENTE PAHA KATACAK
Ekolojik belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilen projede alanda bulunan sazlık ve doğal ömür alanları korunarak, Van Gölü’nün tabiatının korunması sağlanırken, göl etrafındaki canlıların doğal hayat alanları da koruma edildi.
Vanlıları, Van Gölü’nün eşsiz tabiatı ile buluşturarak, kente kıymet katacak olan mega proje kapsamında milletlerarası standartlarda 30 metre genişliğinde kıyı yolu, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş müşahede noktaları, ahşap yürüyüş yolları, spor ve çocuk oyun alanları, basketbol ve voleybol alanları, güvenlik kulübeleri, otoparklar, peyzaj, yeşil alan, aydınlatma, mescit ve lavabolar yapılıyor.
Son basamağa gelen projenin kısa müddette tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen