Cts. Nis 27th, 2024


Mersin Yenişehir Belediyesi konut sahipliğinde hafta sonu düzenlenecek olan Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası, Yenişehir Avrupa Triatlon Gençler Kupası ve ulusal yarışlarla triatlon sporunun kalbi Mersin’de atacak. Avrupa Triatlon Kupası’na ikinci sefer konut sahipliği yaptıklarını söz eden Lider Abdullah Özyiğit, tüm Mersinlileri yarışları izlemeye davet etti.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Avrupa Triatlon Birliği iş birliğiyle düzenlenecek Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nda Cumartesi ve Pazar günü Avrupa ve Türkiye’nin en uygun triatletleri, Yenişehir kıyı şeridi ve Adnan Menderes Bulvarı’nda gayret edecek.

Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nın basın lansmanı Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Lansman toplantısına Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Türkiye Triatlon Federasyonu Lideri İbrahim Yalçınkaya, Avrupa Triatlon Birliği İdare Konseyi Üyesi Pascal Salamin, CHP Yenişehir İlçe Lideri Toprak Çalışkan, Mersin Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Ökkeş Demir, sivil toplum kuruluşlarının lider ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, ulusal triatletler ve basın mensupları katıldı.

Başkan Özyiğit, “Yüzüncü yılda bu tertibin Mersin’de, Yenişehir’de yapılmış olması bizim için gurur vesilesi”

Toplantıda konuşan Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, “Yenişehir üzere güzide bir kentin böyle bir tertipte olması gerekiyordu ve biz misyona geldiğimiz birinci yıl bu ilişkiyi kurduk ve Yenişehir, bugün yalnızca Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en hoş parkurlarından biri olarak kayıtlara geçmiş durumda. Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetin yüzüncü yılındayız. Yüzüncü yılda bu tertibin Mersin’de, Yenişehir’de yapılmış olması bizim için gurur vesilesi.” dedi. Önümüzdeki yıl Dünya Kupası’nı Mersin’e getirmek istediklerini tabir eden Başkan Abdullah Özyiğit, 4 yıl evvel birinci defa düzenledikleri triatlon yarışlarıyla artık Yenişehir’de triatlon sporunu yapan çocukların olduğunu söyledi. Özyiğit, “İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte Mersin’den ve Yenişehir’den yetişen atletlerimiz ülkemize madalya kazandıracak düzeye gelecekler.” diye konuştu.

“Bu yarışların yapılabilmesi için ortaya bir irade konması gerekiyordu.”

Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu yarışların yapılabilmesi için ortaya bir irade konması gerekiyordu. Bu açıdan Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Zira o iradeyi kendileri ortaya koydular ve sürekliliğini sağladılar. Tabi ki bu yarışların gerçekleştirilebilmesi için güzel bir alt yapıya ve tesislere sahip olmak gerekiyordu. Yeniden onu da sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımızın alt yapısı, yurtları ve öteki tesisleri, spor alanları son derece gelişmiş ve daha evvelce kalan, devam eden yapılaşmayla birlikte alt yapıyı sağladı. Tüm paydaşlar üzerine düşen vazifesi yerine getirdiler. Ve tıpkı vakitte Mersin bu açıdan da avantajlı bir il. Zira Mersin görselliği ve turizmi ile, doğasıyla, havasıyla, iklimiyle buna son derece uygun bir yer. Yenişehir bunların ortasında tahminen en hoş yerlerden bir tanesi. Buna en layık olanlardandı. Burada gerçekleştirildiği için ben tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Yüz, koş ve sür!

Dünyanın en başarılı triatletlerinin uğraş edeceği yarışlarda, Türkiye’nin de ortalarında bulunduğu 25 ülkeden 280 sporu katılacak. Yarışmacılar birinci olarak Fenerbahçe Meydanı’ndan denize girip 750 metre yüzecek. Parkuru tamamlayan iştirakçiler, denizden çıkarak değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı ortasında 3 çeşit halinde 20 kilometre bisiklet sürecek. Etabı bitiren yarışmacılar, son olarak 2 tıp olacak formda 5 kilometre koşacak.

Yenişehir Avrupa Triatlon Gençler Kupası yarışları Cumartesi günü saat 13.30’da, Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası yarışları ise Pazar günü 13.30’da başlayacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen