Sal. May 7th, 2024


Türkiye Bağımlılıkla Çaba Eğitim Programı (TBM) Akran Uygulayıcı Eğitimine İstanbul’da üniversite eğitimini sürdüren Genç Yeşilay Kulübü üyesi 65 öğrenci ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gönüllüleri katıldı. Dört gün süren eğitim programında, alanında uzman eğitmenler tarafından sunumlar, uygulamalar ve atölyeler düzenlendi.  

Bağımlılıklara karşı birincil tedbire temelli bir farkındalık programı olan TBM’nin, genç bireyler ortasında yaygınlaştırılması ve akran eğitimi faaliyetlerinin desteklenmesi gayesiyle gerçekleşen program; “Yeşilay Tedbire Çalışmaları ve TBM”, “STK’da İstekli Olmak”, “Gelişen Dünyada Bağımlılıklar” başlıklı sunumlarla başladı. 

Eğitimde “Sağlıklı Ömrün Temelleri”, “Alkol ve Husus Bağımlılığı”, “Kumar Bağımlılığı”, “Tütün Bağımlılığı”, “Teknoloji Bağımlılığı”, “Akran Arabuluculuğu”, “Yetişkin Eğitim İçerikleri Uygulamaları”, “Etkili Sunum Teknikleri”, “Bağımlılık Atölyesi”, “Savunuculuk ve Federasyon Yönetimi” başlıkları ele alındı. Eğitimin son günü genç gönüllülere, sahada gerçekleştirecekleri eğitimlerle ilgili uygulamalar yaptırıldı ve geri bildirimler verilerek uygulama hünerleri geliştirilmiş oldu.

“Gençlerimizle birlikte Türkiye’yi daha sağlıklı bir geleceğe taşıyabiliriz” 

Yeşilay İdare Şurası Üyesi Samet Koca eğitim programında gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Bağımlılıklar konusunda akran tesirinin olumlu ya da olumsuz tarafta çok etkileyici olduğunu biliyoruz. Yeşilay olarak bu eğitimle, bağımlılıklarda akran tesirini olumlu istikamette kullanmayı amaçlıyoruz. Bağımlılıkla uğraş, yalnızca Yeşilay’ın değil, hepimizin sorumluluğunda olan bir bahis. Bu eğitimde elde edeceğiniz bilgi ve hünerlerle, bağımlılıkla uğraştaki rolünüzü daha da güçlendireceksiniz. Daima birlikte, bağımlılıkla gayrette daha büyük bir tesir yaratabilir ve Türkiye’yi daha sağlıklı bir geleceğe taşıyabiliriz.” dedi. Koca, konuşmasını bitirirken Türkiye Bağımlılıkla Çaba Akran Uygulayıcı Eğitimi’ne iştirak sağlayan tüm gençlere tebriklerini ve teşekkürlerini iletti. 

Proje ile dayanışmadaki sürekliliğin sağlanması hedefleniyor

Akranlar ortası eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek, dayanışmadaki sürekliliğin sağlanması, gençlerin Yeşilay’ın uğraş ettiği alanlarda bir gaye edinmesi ve gençlerin bağımlılıklarla gayret konusunda bir duruş oluşturması için farkındalık yaratmayı amaçlayan eğitim programına katılan genç gönüllüler, bağımlılıkla ilgili farkındalıklarının arttığını ve öğrendikleri bilgiler çerçevesinde etraflarında bağımlılıklara karşı bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştireceklerini belirttiler.

Her oturumda en az bir uygulama/etkinliğin düzenlendiği eğitim programının sonunda, iştirakçilere sertifika merasimi düzenlendi. Sertifikalarını alan iştirakçiler, kendi üniversitelerinde yahut bölgelerinde bağımlılıkla uğraşa katkı sağlayacaklar. Üniversitelerindeki en az 250 akranına ulaşarak eğitim verecek ve bağımlılıklar konusunda farkındalık yaratmış olacaklar. 

Yeşilay, bağımlılıklarla gayrette genç gönüllülerin gücüne inanıyor ve onlara yönelik eğitim programlarına devam ediyor. Yeşilay, TBM Akran Uygulayıcı Eğitimi’nin yanı sıra, Genç Yeşilay Kulüpleri, Yeşilay Gönüllüleri Platformu, Yeşilay Gençlik Kampı, Yeşilay Münazara Turnuvası üzere farklı projelerle de gençleri bağımlılıklardan korumak ve sağlıklı hayat kültürünü yaymak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen