Cts. May 18th, 2024


Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu vazifesine atanan Alexandros Kostas, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Lider Soyer, “İlişkilerimize katkı sağlamak bizim vazifemiz. Barışı sürdürülebilir kılmak için çok çalışmamız lazım” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas’ı makamında ağırladı. Buluşmada iki ülke ortasındaki alakalar ve Atina ile İzmir ortasındaki bağların kuvvetlendirilmesi hususları gündeme geldi. Lider Tunç Soyer, “Midilli ile çok verimli münasebetlerimiz var. İzmir-Midilli ortasında düzenlediğimiz gemi seferleri kapsamında dönemin son seferi ile Midilli’yi ziyaret ettik. Bağlarımıza katkı sağlamak bizim misyonumuz. Barışı sürdürülebilir kılmak için çok çalışmamız lazım” dedi.

Kostas: “Karşılıklı turizmin de gelişmesini isteriz”

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas ise “Atina ile bağlantıların geliştirilmesi için üzerime düşeni yapmaya hazırım. Karşılıklı turizmin de gelişmesini isteriz. İzmir’de çok âlâ karşılandım. Kızlarağası Hanı’na gittik, çok hoş bir mimarisi var” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen