Paz. May 5th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Balçova’da Olgun Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı. Merkezin geçmişle gelecek jenerasyon ortasında bir köprü olacağını söyleyen Lider Soyer, “Bir elimizle geçmişimize sarılmadan öteki elimizle geleceği kuramayız. Ahde vefanın en hoş örneği olan bu tesis İzmir’e çok yakıştı. Bütün çabamız İzmir’de herkes için insan onuruna yaraşır bir yaşantı inşa etmek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Balçova Belediyesi ile Toplumsal Dayanışma ve Keyifli Emeklilik Vakfı tarafından kurulan Olgun Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı. 55 yaş üzeri biraylerin ömür kalitesini artırmayı hedefleyen merkezin açılış merasiminde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Lider Vekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Balçova Belediye Lideri Fatma Çalkaya, Toplumsal Dayanışma ve Memnun Emeklilik Vakfı (SEV) Lideri Murat Çim, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve yurttaşlar yer aldı.

“İzmir’in ahde vefasının en hoş örneklerinden biri”

Açılış merasiminde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Balçova Olgun Gençlik Merkezi kentin ahde vefasıdır. Bütün uğraşımız İzmir’de insan onuruna yaraşır bir yaşantıyı herkes için inşa etmek. Refahın ve adaletin kalıcı olarak büyümesini lakin bu halde sağlayabiliriz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına sayılı günler kala bu gayeye sarsılmaz adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Bugün çatısı altında bir ortaya geldiğimiz Balçova Olgun Gençlik Merkezi bu yoldaki kıymetli kilometre taşlarından biri oldu. İzmir’in ahde vefasının en hoş örneklerinden biri Balçova’da açılmış oldu. Olgun Gençlik Merkezi hem Balçova’ya hem İzmir’e çok yakıştı” diye konuştu.

“Dileğimiz bu yerlerin çoğalması”

TBMM Lider Vekili Gülizar Biçer Karaca, “Cumhuriyetin kalesi İzmir’de olmaktan ötürü çok memnunum. Türkiye nüfusunun 8 buçuk milyonu 65 yaş üstü. Birleşmiş Milletler (BM) datalarına nazaran Türkiye yaş almışların ülkesi. Ülkedeki huzurevleri ya da yaş almış bireylerin gereksinimleri için bir planlama yapılmıyor. Güzel ki CHP’li belediye liderleri var. Her kısmı gözeten, ömrü kolaylaştıran belediye liderleri var” dedi.

Selvi Kılıçdaroğlu: Devlet siyaseti haline gelmeli

Yaş almış vatandaşların sıhhatinin korunmasına dikkat çeken CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da, “Nüfusumuz gitgide yaşlanıyor. Genç nüfus diye övünüyorduk fakat yavaş yavaş bizler de Avrupa’nın yaşlı nüfusuna girmeye başladık. Bu yüzden bu cins yerler çok daha değer kazanıyor. Belediyelerimiz yapıyor ancak aslında bunu devletin yapması lazım. Temel kıymetli olan bunun devlet siyaseti haline gelmesidir. Dileğimiz bu yerlerin çoğalmasıdır” tabirlerini kullandı.

Büyüklerimiz burada çok memnun olacak

Tesis hakkında bilgi veren Balçova Belediye Lideri Fatma Çalkaya, “Bizler küçüklerini seven büyüklerine hürmet eden bir milletiz. Bu tesisimiz deneyimleriyle her vakit bizlere ışık olan büyüklerimizin kendilerini rahat hissedecekleri, yeni dostluklar edinecekleri ve sıhhatlerini koruyacakları bir merkez olacak” dedi.

Projede paydaş olan Toplumsal Dayanışma ve Memnun Emeklilik Vakfı’nın Lideri Murat Çim ise “Bu merkezin bütün vatandaşlarımıza güzel olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen